Arbocatalogus / Kiepauto's

Persoonlijke beschermingsmiddelen

 • Arbocatalogus

  Gehoorbescherming

  Een ster: beschermen tegen gevolgen risico

  Gehoorbescherming beschermt het gehoor indien geluidsgrenzen overschreden worden. Dit kan voorkomen bijvoorbeeld bij het gebruik van de autolaadkraan. Er zijn oorpluggen en –doppen, oorkappen en otoplastieken. Afhankelijk van de verblijfsduur in de omgeving met lawaai, het geluidsniveau, de gewenste demping van de gehoorbescherming, omgevingskenmerken (bijvoorbeeld stoffige, vochtige en warme omgeving) en de gewenste communicatie met de omgeving wordt een keuze gemaakt.
   

 • Arbocatalogus

  Onderhoud en vervanging

  Een ster: beschermen tegen gevolgen risico

  De werkgever stelt voor de werknemer PBM’s beschikbaar, onderhoudt en vervangt deze indien nodig. Bij de keuze staat het gewenste beschermingsniveau voorop, maar er wordt niet voorbij gegaan aan het gebruikerscomfort.

 • Arbocatalogus

  Veiligheidshelm

  Een ster: beschermen tegen gevolgen risico

  De helm beschermt het hoofd teggen vallende voorwerpen, stoten en dergelijke. Veiligheidshelmen, die beschermen bieden tegen 'mechanische gevaren', voldoen.
   

 • Arbocatalogus

  Veiligheidsschoenen

  Een ster: beschermen tegen gevolgen risico

  De veiligheidsschoenen beschermen de voeten tegen gevaren zoals stoten, knellen ne het trappen in scherpe voorwerpen. De schoenen hebben een gesloten hielpartij, een ‘stalen’ neus en tussenzool, antistatische eigenschappen, een energie- absorberende hak, een oliebestendige zool en waterafstotend bovenleer. De zolen van de schoenen hebben tevens antislipeigenschappen. Voor werkzaamheden met verontreinigde grond wordt een hoog model gedragen.
   

 • Arbocatalogus

  Werkhandschoenen

  Een ster: beschermen tegen gevolgen risico

  De standaard werkhandschoenen voor de chauffeur/belader beschermen de handen tegen gevaren zoals snijden, schuren, scheuren en prikken. Handschoenen, die bescherming bieden tegen ‘mechanische gevaren’ voldoen. Voor contcat met verontreinigde gropnd, riool- of baggerslib voldoen de handschoenen ook aan bescherming tegen 'chemicaliën en micro organisme'.
   

 • Arbocatalogus

  Zichtbaarheidskleding

  Een ster: beschermen tegen gevolgen risico

  Zichtbaarheidskleding zorgt ervoor dat de chauffeur/belader bijvoorbeeld op het laad-losterrein of langs de weg tijdig gezien wordt als een persoon. En goed contrast tussen de fluorescentie en achtergrond en een voldoende groot reflecterend oppervlakte zijn vereist. Het reflecterend oppervlak bestaat meestal uit twee banen of horizontaal of verticaal. Zichtbaarheidskleding kan bestaan uit bijvoorbeeld een verkeersvest wat over de kleding gedragen wordt. Of de slechtweerkleding (werkjas of doorwerkjas) of zomerkleding (t shirtje) wordt verhoogd zichtbaar gemaakt door reflecterende banen.
   

Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Vragen over de arbocatalogus?

Onze adviseurs preventie staan voor je klaar

Bel: 088 - 2596121

Wij zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?