Arbocatalogus / Sierteeltvervoer

Persoonlijke beschermingsmiddelen

 • Arbocatalogus

  Doorwerkkleding

  Een ster: beschermen tegen gevolgen risico

  Doorwerkkleding beschermt de chauffeur Sierteeltvervoer tegen regen en/of kou. De kleding (bijvoorbeeld de jas) is waterdicht en kan tevens in een gevoerde uitvoering bescherming bieden tegen kou. Als regenkleding langere tijd gedragen wordt, zijn de ventilatie-eigenschappen van het materiaal belangrijk. Ademende stoffen hebben de voorkeur. Of als die niet mogelijk zijn worden ventilatieopeningen aangebracht. Naden in de kleding kunnen lekkage veroorzaken. Ze worden zo min mogelijk toegepast en eventueel gelast of getapet.
   

 • Arbocatalogus

  Onderhoud en vervanging

  Een ster: beschermen tegen gevolgen risico

  De werkgever stelt voor de werknemer PBM’s beschikbaar, onderhoudt en vervangt deze indien nodig. Bij de keuze staat het gewenste beschermingsniveau voorop, maar er wordt niet voorbij gegaan aan het gebruikerscomfort.
   

 • Arbocatalogus

  Veiligheidsschoenen

  Een ster: beschermen tegen gevolgen risico

  De veiligheidsschoenen beschermen de voeten tegen gevaren zoals stoten en knellen. De schoenen hebben een gesloten hielpartij, een ‘stalen’ neus, antistatische eigenschappen, een energie- absorberende hak, een oliebestendige zool en waterafstotend bovenleer. De zolen van de schoenen hebben antislipeigenschappen.
   

 • Arbocatalogus

  Werkhandschoenen

  Een ster: beschermen tegen gevolgen risico

  De standaard handschoenen voor de chauffeur Distributievervoer beschermen de handen tegen gevaren zoals snijden, pletten, scheuren, schuren en prikken wat kan ontstaan bijvoorbeeld bij het verplaatsen van de sierteeltkarren. Handschoenen die bescherming bieden tegen ‘mechanische gevaren’ voldoen.
   

Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Vragen over de arbocatalogus?

Onze adviseurs preventie staan voor je klaar

Bel: 088 - 2596121

Wij zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?