Je zoon of dochter in transport en logistiek?

Met een BBL-opleiding natuurlijk!

Leren en werken in de transport en logistiek

In de sector Transport en Logistiek wordt een tekort aan werknemers voorspeld. Dit biedt goede perspectieven voor BBL-studenten. Bedrijven zitten nu al te springen om nieuw talent. Ze hebben er veel voor over om zulk talent binnen te halen.

BBL is de ideale start

Een BBL-opleiding is een goede voorbereiding om aan een loopbaan in de sector te beginnen. BBL-studenten werken 4 dagen per week bij een erkend leerbedrijf en volgen wekelijks 1 dag onderwijs bij een ROC of vakschool. Echt iets voor doeners, dus. 

Je zoon of dochter leert het vak in de praktijk. En binnen 1 tot 4 jaar komt je zoon of dochter thuis met een mbo-diploma. Klaar voor het echte werk! Vraagt een werkgever in een sollicitatiegesprek dan om ervaring? Je zoon of dochter heeft het al! 

"Sectorinstituut Transport en Logistiek heeft meer dan 40 jaar ervaring in het koppelen van jong talent aan erkende leerbedrijven. Daarin zijn we de grootste van Nederland."

Onze pluspunten

Doet je zoon of dochter via ons een BBL-opleiding, dan nemen wij hem/haar in dienst. Als werkgever betalen wij het loon. We gaan daarbij uit van de uurlonen die in de cao Beroepsgoederenvervoer zijn afgesproken. Die zijn een stuk hoger dan het wettelijk minimumloon. Kijk hier welke uurlonen wij hanteren

Verder bieden we onze student-werknemers: 

  • Opleiding vorkheftruck (kosteloos)
  • Arbo-training, waar ze leren veilig en gezond te werken (kosteloos)
  • Ruim € 7.000 korting op rijopleidingen (bij de opleiding Chauffeur Wegvervoer)
  • StudiePlan, om de eigen bijdrage aan de rijopleiding te betalen
  • Passende leerwerkplek (bij een erkend leerbedrijf in de buurt, met prima praktijkopleiders)
  • Advies over een geschikte ROC of vakschool
  • Gratis veiligheidsschoenen
  • Begeleiding door onze eigen adviseurs
  • Géén verplichtingen aan het Sectorinstituut na de opleiding
Kom werken in transport en logistiek

Wil je meer weten? Vraag ons informatiepakket aan!

Meer informatie

Keuze uit 11 leerwerktrajecten

Bij het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) is er keuze uit 11 leerwerktrajecten. Ze zijn er van mbo-niveau 1, 2, 3 en 4. Er zijn opleidingen die een prima opstapje zijn om door te leren. Bepreek met je zoon of dochter welke opleiding het best past. Of bekijk samen de filmpjes van mensen die al in de sector werken.

Wordt het een opleiding voor werk in het transport misschien? Achter het stuur van een vrachtwagen, of als planner? Of een opleiding voor de logistiek, waar alles draait om laden, lossen, controleren, sorteren en verzendklaar maken? Of toch voor het werk in de haven, tussen de schepen, waar alle vormen van transport en logistiek samenkomen?

BBL leerlingen voor Nugteren Transport vrachtwagen

Meer weten over de opleidingen in transport en logistiek?

Bekijk een overzicht hier
Meer informatie

Met korting alle rijbewijzen halen

 

Wie de opleiding Chauffeur Goederenvervoer volgt, gaat ook rijbewijzen halen. Dat is een dure aangelegenheid. De kosten voor de rijopleiding B-C-CE kunnen oplopen tot € 9.000.

Studenten zonder B-rijbewijs (voor een personenauto) gaan dat eerst halen. Ze mogen al starten met de rijopleiding vanaf hun 16e jaar. Daarmee beginnen ze al in het begin van het eerste opleidingsjaar. In principe is het mogelijk dat ze vanaf hun 18e verjaardag zelfstandig in een vrachtwagen rijden. Zie 2toDrive.

Sectorinstituut Transport en Logistiek geeft een flinke korting (ruim € 7.000) op de rijopleidingen B-C-CE. Voor het bedrag dat je zoon of dochter zelf moet betalen, hebben we een oplossing: het StudiePlan. 

Extra zekerheid met het StudiePlan  

Het StudiePlan van STL is een soort spaarpot. Als je zoon of dochter aan de slag gaat bij een leerbedrijf, dan ontvangt hij/zij elke vier weken loon. Een deel van dat loon zetten we apart, ook als je zoon of dochter niet gelijk start met de rijopleidingen. Wij betalen de rijopleiding uit die spaarpot (dus de kosten die overblijven na aftrek van de korting). Als er bij het starten van de rijopleiding nog niet genoeg is gespaard, dan schieten wij het voor.

 Onze adviseur rekent met je zoon of dochter uit welk bedrag toereikend is om te sparen. Dan is er geen schuld aan het eind van de opleiding. Meer weten? Lees hoe ons StudiePlan precies werkt!

Gelijk aanmelden voor een BBL-opleiding?

Je zoon of dochter kan zich eenvoudig aanmelden voor een BBL-opleiding. Gebruik daarvoor het aanmeldformulier. We nemen daarna snel contact op om de vervolgstappen te bespreken.
Aanmelden

Studenten over STL

Veelgestelde vragen

Alle vragen
Contact BBL

Vragen? We helpen je!

Heb je vragen? Of wil je gewoon extra informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Bel: 088 - 2596116

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?