Werken in de transport en logistiek

Wie zijn wij? En wat doen wij?

Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) zorgt voor instroom en duurzame inzetbaarheid van vakbekwaam personeel in de sector transport en logistiek.

Wie zijn wij?

Wij zijn actief op de arbeidsmarkt in transport en logistiek. Opgericht door en vóór de sector, zorgen wij voor méér instroom en minder uitstroom.

STL werkt voor bedrijven en de mensen die er werken. Wij brengen ze in beweging en helpen ze op weg. Zodat mensen met plezier aan het werk gaan en blijven.

Wij zijn een open, informele en ambitieuze organisatie die veel investeert in het welzijn en de ontwikkeling van haar medewerkers. Een mensgerichte organisatie, waarbij we samen de armen uit de mouwen steken om onze bijdrage te leveren voor de sector transport en logistiek.  

Een positieve werkomgeving met duidelijke normen en waarden voor alle medewerkers. Naast onze kernwaarden - vraaggestuurd, oplossingsgericht, deskundig en inspirerend - moedigt STL feedback en zakelijk denken aan. We streven naar continue leiderschapsontwikkeling met beslissingsbevoegdheid op lager niveau. We streven naar effectiviteit en efficiëntie, met flexibiliteit waar nodig. Fouten maken is toegestaan, en we streven naar verbetering en slimmer werken. Inclusief werken en diversiteit zijn belangrijk voor ons, met een divers personeelsbeleid dat iedereen verwelkomt met unieke talenten en kwaliteiten. 

Waarom zijn wij er?

De sociale partners in de sector hebben STL opgericht om ervoor te zorgen dat de arbeidsmarkt in de sector transport en logistiek in balans is én dat werknemers veilig, gezond en trots hun werk kunnen doen. Wij verbeteren mobiliteit door het organiseren van de instroom van medewerkers en het versterken van duurzame inzetbaarheid in de sector. 

            Wij helpen werknemers en werkgevers met elkaar in beweging te komen en te blijven.

Tijden veranderen. En jij?

De wereld verandert, werken in de sector transport en logistiek verandert en organisaties veranderen. Wij geloven dat mensen een cruciale rol spelen in deze veranderingen. Als mens en organisatie moet je dus wendbaar zijn en mee veranderen.

Wat kan STL voor jou betekenen?

Lees het in onze bedrijfsbrochure 'Tijden veranderen. En jij?'

STL Werkt. Voor jou!

Graag gaan we in gesprek over wat wij voor jou kunnen betekenen. Bijvoorbeeld als het gaat over:  

  • De juiste persoon op de juiste plek 
  • Een goed contact 
  • Veilig aan het werk 
  • Vitaal aan het werk

Benieuwd? Neem contact met ons op! 

Van en voor de sector 

STL is opgericht door werkgevers- en werknemersorganisaties in de sector: 

We werken nauw samen met 

SOOB (Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer over de weg en de Verhuur van Mobiele Kranen). 

Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Vragen? We helpen je!

STL werkt continu aan verbetering. Heb je een klacht of een verbeterpunt? Meld het ons!

Bel: 088 - 2596111

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via: