Roadshow Logistiek in Nijmegen. Foto gemaakt door Press Play
Nieuws

Jongeren ontdekken mogelijkheden logistiekcarrière tijdens De Logistieke Roadshow

26 september 2022 opende burgemeester Bruls samen met Gabby Delhaas van STL de Logistieke Roadshow op het Mondial College in Nijmegen.

Gepubliceerd:

Om de logistieke sector beter in beeld te brengen tijdens de studie- en beroepskeuze van leerlingen, ondersteunt de sector het initiatief van de Logistieke Roadshow. In samenwerking met het lokale bedrijfsleven en onder leiding van influencer Hanwe kunnen VMBO- leerlingen kennismaken met de betekenisvolle wereld van de logistiek. Voor de arbeidsmarkt van morgen is instroom van jong talent belangrijk. De Logistieke Roadshow is onderdeel van een brede sectorale aanpak om leerlingen te enthousiasmeren voor beroepen in sector transport en logistiek.

Burgemeester Bruls opent roadshow logistiek

foto door Press Play

Burgemeester Bruls opent Roadshow in Nijmegen

Vanochtend opende burgemeester Bruls samen met Gabby Delhaas van Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) de Logistieke Roadshow op het Mondial College in Nijmegen. Hierna trekt de Logistieke Roadshow in de komende vier weken langs 100 scholen in Nederland. Gabby Delhaas, manager instroom en mobiliteit van STL: “Transport en logistiek is óveral voor nodig. Het is een belangrijke en dynamische sector, die letterlijk continu in beweging is. Het is een aantrekkelijke sector en het is belangrijk dat jongeren dat weten. Zodat ze onze sector in overweging nemen bij hun beroepskeuze. Want de sector heeft veel behoefte aan de instroom van jong talent. Wie voor een vervolgopleiding in transport en logistiek kiest, is straks zeker van een baan. Al 4.300 VMBO-leerlingen hebben zich aangemeld als deelnemer aan de Roadshow. Dat zijn mooie aantallen.” 

Experience in samenwerking met lokale bedrijfsleven

Een écht kijkje in de keuken spreekt deze doelgroep meer aan dan een presentatie op een voorlichtingsdag. Daarom investeert de sector in experiences zoals ‘De Logistieke Roadshow’. Zodat jongeren zélf kunnen ervaren hoe leuk en uitdagend de wereld van logistiek is. Het programma start met een interactieve masterclass door een lokale ondernemer in de week voorafgaand aan de roadshow. 

Influencer Hanwe laat leerlingen kennismaken met logistiek door challenges

De roadshow zelf bestaat dit jaar uit vier logistieke challenges rondom het thema merkkleding. Om de jeugd extra aan te spreken is er gekozen voor een samenwerking met Hanwe, een bekende influencer met meer dan één miljoen volgers. Zo proberen leerlingen zijn Rolex te vinden in een pop-up escape room, worden zij uitgedaagd om een optimale reisplanning te maken voor alle kledingstukken die hij online heeft besteld, gaan ze aan de slag met een palletpuzzel vol met merknamen en krijgen zij de taak om de juiste orders met kleding te bezorgen bij de goede voordeur. Zo maken de deelnemers kennis met de wereld van logistiek. Een betekenisvolle wereld met volop kansen, interessante banen en veel toekomstperspectief. 

Brede aanpak voorlichting BBL-leerlingen

En willen de jongeren meer weten of ervaring op doen. Dat kan! Er komen bijvoorbeeld BBL-Instapdagen. Jongeren kunnen daar in gesprek met vertegenwoordigers van leerbedrijven en meerijden met een vrachtwagen. Zo hoopt de sector door jongeren zelf de mogelijkheden te laten ontdekken meer leerlingen te interesseren voor een BBL-opleiding in transport en logistiek. Daarnaast zijn ook BOL studenten van harte welkom bij STL. De Logistieke Roadshow maakt onderdeel uit van een brede aanpak in het kader van voorlichting over beroepen in de sector

Over de Roadshow

STL ondersteunt de Logistieke Roadshow in de uitvoering namens sociale partners in de sector transport en Logistiek: TLN, VVT, FNV Transport en Logistiek en CNV Vakmensen en SOOB, het opleidingsfonds voor de sector. 

Blijf op de hoogte van nieuws in de transport en logistiek

Blijf op de hoogte

Ontvang wekelijks het laatste nieuws over werken in de transportsector in je mailbox.

Schrijf je in!
Wat vind je van deze pagina?