Individueel roosteren
Nieuws

Onderzoek naar individueel roosteren in de transport en logistiek

Een planning afgestemd op de werknemers. Wat zijn in jouw bedrijf de mogelijkheden?Maakt jouw bedrijf gebruik van een vorm van individueel roosteren? Doe dan mee aan het onderzoek van TNO!

Gepubliceerd:

Goed voor duurzame inzetbaarheid

Uit onderzoek in andere sectoren blijkt dat individueel roosteren goed is voor de duurzame inzetbaarheid van werknemers. Het zou leiden tot een vergroot gevoel van autonomie en een betere match tussen werk en privé. STL wil graag weten wat het effect van individueel roosteren is op wegvervoerders en haar werknemers. Daarom hebben we TNO gevraagd hier onderzoek naar te doen. 

Vormen van individueel roosteren

Er zijn verschillende vormen van individueel roosteren. Voorbeelden zijn:

  • Voorkeursroosters
  • Intekenroosters / shiftpicking
  • Matching
  • Zelfroosteren

Doe mee!

Maakt jouw bedrijf gebruik van een vorm van individueel roosteren? Doe dan mee aan het onderzoek! We zijn benieuwd naar de ervaringen van jouw bedrijf. Het delen van kennis is belangrijk voor een gezonde sector. Ook wanneer jouw bedrijf in het verleden wel een vorm van individueel roosteren heeft toegepast, maar op het moment niet meer, komen we graag in contact. Bij deelname aan het onderzoek komt een onderzoeker van TNO bij jouw bedrijf langs om te spreken met de werkgever en werknemers. 

Meld je vandaag nog aan! Ja, ik wil meedoen

Gegevens en privacy

TNO neemt geldende regels rond privacy in acht. Zij treffen maatregelen om de gegevens te beveiligen. Zo hebben alleen onderzoekers van TNO toegang tot de onderzoeksgegevens. Rapportage gebeurt op groepsniveau. Individuele deelnemers aan het onderzoek zijn niet herkenbaar. Alleen bij nadrukkelijke toestemming van de deelnemers aan het onderzoek wordt hiervan afgeweken. Meer informatie komt na aanmelding en staat in het privacy statement van TNO.

Aanmelden

Voor meer informatie of om je aan te melden voor deelname aan het onderzoek, kun je contact opnemen met Hedwig Rossing van STL via hrossing@stlwerkt.nl

Direct aanmelden bij TNO is ook mogelijk, meld je dan bij Hardy van de Ven via hardy.vandeven@tno.nl

Blijf op de hoogte van nieuws in de transport en logistiek

Blijf op de hoogte

Ontvang wekelijks het laatste nieuws over werken in de transportsector in je mailbox.

Schrijf je in!