Neem contact met ons op
Staat je vraag er niet tussen? Onze adviseurs staan voor je klaar.
Op deze pagina vind je antwoorden op de veelgestelde vragen over leren en ontwikkelen binnen de transport en logistiek. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.
Code 95 Check is ontwikkeld door het Sectorinstituut Transport en Logistiek, in samenwerking met Bovag en TLN. Op dit online portaal registreer je de gevolgde code 95-nascholingsuren van je vrachtwagenchauffeurs. Dat doe je in samenwerking met de opleiders, die op www.code95check.nl een eigen account hebben.
Je voordelen zijn:
Registreren van uren is gemakkelijk, gebeurt geheel online en ook de opleiders houden de administratie in het systeem bij.
Je hebt op bedrijfs- en individueel niveau inzicht in de nascholing van je chauffeurs.
Een eigen administratiesysteem bijhouden is overbodig.
Code 95 Check geeft informatie over opleiders en goedgekeurde opleidingen (met een handige zoekfunctie, zodat je ook opleiders bij jou in de buurt kunt selecteren).
Code 95 Check voldoet volledig aan de privacywetgeving.
Als praktijkopleider ben je het eerste aanspreekpunt voor de leerling-werknemer. Je maakt de leerling-werknemer bekend met de praktijk van zijn of haar opleiding. Daarnaast heb je de volgende taken:
Je bepaalt de leeractiviteiten van de leerling-werknemer. Een belangrijk onderdeel van deze activiteiten zijn praktijksituaties die ook voorkomen in het beroep waarvoor de leerling-werknemer wordt opgeleid.
Je zorgt voor een goede leeromgeving.
Je stuurt de leerling-werknemer bij wanneer dit nodig is.
Je motiveert de leerling-werknemer. Je bespreekt met hem of haar wat er nodig is in de begeleiding.
Je houdt het leerproces van de leerling-werknemer goed in de gaten.
Je houdt contact met de begeleider van de Vakschool of het ROC en met de adviseur van het Sectorinstituut.
In principe iedereen die in onze sector werkt: logistiek medewerkers (met én zonder startkwalificatie), vrachtwagenchauffeurs, kantoormedewerkers (IT, administratie, HR), kraanmachinisten, planners, maar dus ook de directeur …
Kortom, iedereen die in transport en logistiek werkt en aan SOOB afdraagt, met een vast of tijdelijk dienstverband van minimaal 30 uur per week. In sommige gevallen kan hiervan afgeweken worden. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met de adviseurs van Pitstop.
Je moet rekening houden met de volgende punten:
Er zijn opleidingen/cursussen die niet worden vergoed via jouw persoonlijke opleidingsbudget. Hier zie je de lijst. Staat jouw opleiding ertussen? Vraag je werkgever dan of hij voor jou een subsidie kan aanvragen.
We vertellen je graag welke opleidingen je niet (of juist wel) kunt volgen met de subsidie. Neem hiervoor contact met ons op via 088 – 2596271 of stuur een mail.
Staat je vraag er niet tussen? Onze adviseurs staan voor je klaar.
Wij zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via: