Neem contact met ons op
Staat je vraag er niet tussen? Onze adviseurs staan voor je klaar.
Op deze pagina vind je antwoorden op de veelgestelde vragen over veiligheid en vitaliteit binnen de transport en logistiek. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.
Een RI&E geeft je inzicht in de veiligheids- en gezondheidsrisico’s in je bedrijf. Het Plan van Aanpak maakt deel uit van je RI&E. In het Plan van Aanpak neem je de benodigde verbeteracties op. Vervolgens ga je daarmee aan de slag.
Met het RI&E-instrument van STL kun je zelf een Plan van Aanpak opstellen. We ondersteunen je desgewenst bij het opstellen en/of uitvoeren van het Plan van Aanpak (telefonisch of bij je bedrijf).
We toetsen de door jou opgestelde RI&E grondig. Daarvoor bespreken we de RI&E met medewerkers en verantwoordelijken in je bedrijf. We kijken ook rond in je bedrijf om te controleren welke risico’s er zijn. In ons adviesrapport behandelen we alle punten waarop we controleren:
Je kunt kosteloos gebruikmaken van het RI&E-instrument van STL. Daarmee kun je zelfstandig een RI&E en een Plan van Aanpak opstellen. Ben je niet aangesloten bij SOOB? Dan kost het gebruik van dit instrument € 150,- excl. BTW.
Wil je het niet (helemaal) zelf doen? Wil je de opgestelde Branche-RI&E laten toetsen? Of heb je zwaardere ondersteuning nodig van onze adviseurs? Op basis van een offerte kunnen we je voordelig onze diensten leveren. Neem contact met onze adviseurs op.
Als bedrijf ben je volgens de Arbowet verplicht om je werknemers te beschermen tegen psychosociale arbeidsbelasting (PSA). Je moet hiervoor beleid opstellen én uitvoeren.
Een vertrouwenspersoon aanstellen is (nog) niet wettelijk verplicht. Het wetsvoorstel daartoe is in behandeling. Maar het is wél een goede manier om invulling te geven aan het PSA-beleid.
Het is belangrijk je medewerkers te wijzen op de rol en de taken van de Vertrouwenspersoon Ongewenst Gedrag. Je kunt die informatie bijvoorbeeld opnemen in het personeelshandboek.
De vertrouwenspersoon:
Je medewerkers kunnen onze vertrouwenspersoon benaderen als jouw organisatie:
Aan deze dienstverlening van STL zijn dan geen kosten verbonden. 
Het taalniveau kun je testen, bijvoorbeeld via de Taalmeters van Stichting Lezen en Schrijven. Onder begeleiding doet je medewerker deze test, achter de computer bij jou in het bedrijf. Op de website staat ook een demo-Taalmeter.
Je bereikt Stichting Lezen en Schrijven via 070 - 302 26 60 of via hun website. Ook de adviseurs van STL helpen je graag verder. Die bereik je via 088 – 2596111 of info@stlwerkt.nl. Zij weten wat goed werkt binnen onze sector.
Wie moeite heeft met lezen en/of schrijven, vindt dat vaak een lastig onderwerp om over te praten. Een veilige omgeving is dan belangrijk. Niet gepest, maar geholpen worden. Problemen openlijk kunnen bespreken, zonder dat je daar nadelige gevolgen van ondervindt. Een leidinggevende die je actief vooruithelpt. Laaggeletterdheid bespreken vraagt om het uitspreken van waardering en vertrouwen. Creëer daarom een cultuur van openheid, collegialiteit en veiligheid in je bedrijf.
Uit ervaring weten we dat het vaak mensen uit de directe omgeving van een laaggeletterde medewerker zijn, zoals partners en collega’s, die het beslissende zetje geven. Informeer bij onze adviseurs wat je nog meer kunt doen.
Daar stelt de Algemene verordening gegevensbescherming (AvG) inderdaad beperkingen aan! Als werkgever mag je bij een ziekmelding de volgende gegevens over de gezondheid van je medewerker opvragen en registreren:
Je mag in principe geen andere gegevens over de gezondheid verwerken dan de hierboven genoemde gegevens. Ook niet met toestemming van je medewerker.
Je leest er alles over in de Beleidsregels voor de verwerking van persoonsgegevens over de gezondheid van zieke werknemers.
Staat je vraag er niet tussen? Onze adviseurs staan voor je klaar.
Wij zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:
Verzenden...
Er is iets fout gegaan. Probeer het later opnieuw.
Dank je voor je feedback!