Een leerwerkplek in jouw bedrijf? Ontvang tot € 2.700 subsidie!

BBL-leerlingen volgen 1 dag per week onderwijs aan een ROC of Vakschool. 4 dagen werken ze bij een Erkend Leerbedrijf. Voor iedere leerwerkplek die jij in je bedrijf maakt, kun je tot € 2.700 subsidie ontvangen.

Elke leerwerkplek levert een goede werknemer op. Een werknemer die het werk van jou én bij jou heeft geleerd! Met leerwerkplekken zorg je voor goedopgeleide werknemers voor jouw bedrijf en voor de sector.  

"Er gaat niets boven chauffeurs uit eigen kweek" 
Marcel Wever (Wetra EDC)

Lees het hele verhaal van Marcel Wever (Wetra EDC) over leerling-werknemers. 

Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) detacheert leerling-werknemers graag bij jouw bedrijf. Wij nemen daarbij de administratie voor onze rekening en nemen de werkgeversrisico’s over.  

Ja, ik wil een leerling-werknemer!

Subsidieregeling praktijkleren

Je bedrijf maakt kosten als je een leerling-werknemer in huis haalt. De Subsidie praktijkleren is een vergoeding voor een deel van deze kosten. Per leerwerkplek kun je maximaal € 2.700 ontvangen (over een periode van 40 weken) via de Subsidieregeling praktijkleren. Je moet daarvoor in ieder geval aan de volgende voorwaarden voldoen: 

  • Je geeft begeleiding aan één of meer leerling-werknemers die een BBL-opleiding volgen (en door STL bij jou gedetacheerd zijn). 
  • Jouw bedrijf is een Erkend Leerbedrijf. 

De subsidie loopt via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Op de website van RVO vind je alle informatie over de Subsidieregeling praktijkleren. Prettig leesbaar is onze brochure over de regeling.

Brochure Subsidie Praktijleren

Brochure over de RVO subsidieregeling praktijkleren.

Download het bestand (3,45 MB) Lees voor met readspeaker

Aanvragen subsidie 

Voor het aanvragen van de Subsidie praktijkleren hebben we een speciale online tool gemaakt: STL Praktijkleren. Deze online tool geeft je ook informatie over de leerling-werknemers die wij detacheren.

Gratis gebruik online-tool 

Het gebruik van onze tool STL Praktijkleren voor je subsidieaanvraag is kosteloos. We controleren je aanvraag ook op volledigheid en juistheid, waarna jij er akkoord op kunt geven. Met STL Praktijkleren heb je altijd inzicht in jouw aanvraag en de behandeling ervan. Je ontvangt bovendien precies de managementinformatie die je nodig hebt.  

Maak snel en eenvoudig je bedrijfsprofiel aan op STL Praktijkleren. Je ontvangt daarna een overeenkomst voor het gebruik van onze tool.  

Al een bedrijfsprofiel? Log dan hier direct in op STL Praktijkleren.

Zoek je leerling-werknemers?

Heb je een leerwerkplek en zoek je daarvoor een geschikte BBL’er? Laat ons weten dat je leerling-werknemers zoekt. Meldt zich een leerling bij jou en heb géén leerwerkplek beschikbaar? Verwijs deze leerling dan naar ons door. Dan zoeken wij elders een leerwerkplek. 

Ja ik wil een leerling-werknemer! 

Veelgestelde vragen

Alle vragen

Meer informatie?

Neem contact met ons op. Onze adviseurs helpen graag!

Bel: 088 - 2596271

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via: