Meer weten?
Neem contact op met de adviseurs van het mobiliteitscentrum.
Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) helpt je graag aan gemotiveerde kandidaat-vrachtwagenchauffeurs. Zo kunnen geschikte doorstromers en zij-instromers hun vrachtwagen rijbewijs halen met subsidie. Daarna kunnen ze bij jou aan de slag als Chauffeur Goederenvervoer.
Voor zij-instromers (die nu buiten de sector werken of werkloos zijn) ontvang je een subsidie van 60% op het lesgeld. Je kandidaat betaalt een eigen bijdrage van maximaal 15% van de rijopleiding. De kandidaat krijgt voor andere kosten, zoals lesmateriaal, examengeld, medische keuring en de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) een tegemoetkoming van € 500,-.
"Iemand die graag vrachtwagenchauffeur wil worden, laten we eerst een dagje meerijden met een mentor-chauffeur. Bij een positief advies gaan we het traject voor zij-instromers in." Tom Wiersma, operationeel directeur Sanders|Fritom
Zij-instromers gaan na hun rijopleiding meteen bij je aan de slag als Chauffeur Goederenvervoer. Je neemt je nieuwe chauffeur dan voor minimaal 1 jaar en minimaal 32 uur per week in dienst. Je kunt ook kiezen voor een contract van minimaal 2 jaar en minimaal 24 uur per week. Deze baangarantie geldt als voorwaarde.
Je kunt iemand die al bij jou in dienst is laten doorstromen naar de functie van vrachtwagenchauffeur. De opleiding van deze doorstroom-kandidaat wordt dan voor 75% gesubsidieerd. Je kandidaat betaalt geen eigen bijdrage.
Jouw doorstromer kan ook bij een ander bedrijf in de sector werken en toch zijn vrachtwagen rijbewijs halen met subsidie. De vereiste is dat je kandidaat minimaal 32 per week werkt bij een bedrijf dat aan SOOB afdraagt. Je kandidaat kan na de opleiding meteen als Chauffeur Goederenvervoer aan de slag, met een contract voor onbepaalde tijd.
Bekijk de brochure van SOOB Subsidiepunt voor een overzicht voor alle opleidingen met subsidie.
Download de brochure (2,07 MB) Lees voor met readspeakerVoor doorstromers die een rijopleiding volgen ontvang je van SOOB 75% subsidie op het lesgeld. Je kandidaat hoeft geen eigen bijdrage te betalen.
Voor zij-instromers die een rijopleiding volgen ontvang je 60% subsidie op het lesgeld. Je kandidaat betaalt een eigen bijdrage van maximaal 15%.
Daarnaast komen er nog andere kosten bij voor je kandidaat, zoals lesmateriaal, examengeld, medische keuring en de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Deze kosten kun je ook als werkgever betalen. Spreek daarvoor een studiekostenovereenkomst met je kandidaat af.
Op de testdag worden verschillende testen gedaan:
Neem contact op met de adviseurs van het mobiliteitscentrum.
We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:
Verzenden...
Er is iets fout gegaan. Probeer het later opnieuw.
Dank je voor je feedback!