Personeel opleidingen tot vrachtwagenchauffeur met subsidie
Producten en diensten

Zoek je nieuwe vrachtwagenchauffeurs?

Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) helpt je graag aan gemotiveerde kandidaat-vrachtwagenchauffeurs. Zo kunnen geschikte doorstromers en zij-instromers hun vrachtwagen rijbewijs halen met subsidie. Daarna kunnen ze bij jou aan de slag als Chauffeur Goederenvervoer.

60% subsidie rijopleiding voor zij-instromers 

Voor zij-instromers (die nu buiten de sector werken of werkloos zijn) ontvang je een subsidie van 60% op het lesgeld. Je kandidaat betaalt een eigen bijdrage van maximaal 15% van de rijopleiding. De kandidaat krijgt voor andere kosten, zoals lesmateriaal, examengeld, medische keuring en de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) een tegemoetkoming van € 500,-.  

 

"Iemand die graag vrachtwagenchauffeur wil worden, laten we eerst een dagje meerijden met een mentor-chauffeur. Bij een positief advies gaan we het traject voor zij-instromers in." Tom Wiersma, operationeel directeur Sanders|Fritom

Zij-instromers gaan na hun rijopleiding meteen bij je aan de slag als Chauffeur Goederenvervoer. Je neemt je nieuwe chauffeur dan voor minimaal 1 jaar en minimaal 32 uur per week in dienst. Je kunt ook kiezen voor een contract van minimaal 2 jaar en minimaal 24 uur per week. Deze baangarantie geldt als voorwaarde.

Verplichte nascholing voor vrachtwagenchauffeurs

Kandidaten zij-instroom aanmelden

Een kandidaat die niet in dienst is bij een SOOB-bedrijf een rijopleiding aanbieden? Of een werkzoekende? Als werkgever ontvang je dan 60% subsidie op een groot deel van de rijopleiding! Meld je kandidaat snel aan.
Aanmelden kandidaat

75% subsidie rijopleiding voor doorstromers

Je kunt iemand die al bij jou in dienst is laten doorstromen naar de functie van vrachtwagenchauffeur. De opleiding van deze doorstroom-kandidaat wordt dan voor 75% gesubsidieerd. Je kandidaat betaalt geen eigen bijdrage. 

Jouw doorstromer kan ook bij een ander bedrijf in de sector werken en toch zijn vrachtwagen rijbewijs halen met subsidie. De vereiste is dat je kandidaat minimaal 32 per week werkt bij een bedrijf dat aan SOOB afdraagt. Je kandidaat kan na de opleiding meteen als Chauffeur Goederenvervoer aan de slag, met een contract voor onbepaalde tijd. 

Download SOOB Subsidie 2023 brochure

Bekijk de brochure van SOOB Subsidiepunt voor een overzicht voor alle opleidingen met subsidie.

Download de brochure (2,07 MB) Lees voor met readspeaker
Zij-instroom en doorstroom in de transport en logistiek

Kandidaten doorstroom aanmelden

Heb jij een werknemer in dienst die graag wilt doorstromen naar een andere functie binnen je bedrijf? Hier bieden we ook subsidie voor aan! Meld je kandidaat snel aan.
Aanmelden kandidaat

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen over instroom en doorstroom
Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Meer weten?

Neem contact op met de adviseurs van het mobiliteitscentrum.

Bel: 088 - 2596106

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?
;