Internationaal chauffeur Arend van der Hoeven
Ervaringen in internationaal transport

Een dag uit het leven van een internationaal chauffeur

Europa ontdekken en betaald krijgen! Dat klinkt tof. En jij kan dit nu doen! Maar voordat je achter het stuur kruipt wil je natuurlijk weten waar je aan toe bent. Daarom gingen wij mee met Italië-rijder Arend van der Hoeven.

Deel deze pagina

Internationaal chauffeur Arend

De 63-jarige Arend heeft al veel kilometers gemaakt door Europa. Ruim 30 jaar zit de Almeloër achter het stuur van een vrachtwagen. Waarvan 13 jaar bij Kuipers Logistics in Oldenzaal. Wekelijks rijdt hij naar Italië. Hierbij is hij soms ook weekenden van huis. Hoe zijn werkdagen eruitzien vertelt hij graag.  

“Op maandag vertrek ik meestal naar Italië.  Met de huidige rijtijdenwet kan ik dan tot aan de Zwitserse grens rijden. De volgende dag ga ik verder naar Italië. Als bij de douane alles goed gaat ben ik op dinsdagmiddag bij de eerste klant. Dit ligt er wel aan hoever ik moet rijden. Kuipers Logistics regelt het transport voor heel Italië, maar hoofdzakelijk rijden we in Noord-Italië ten hoogte van de plaatsen Turijn, Milaan en Bologna.  Meestal ben ik woensdag of donderdag klaar met lossen. Daarna ga ik laden voor Nederland. Dan kan ga ik terug naar huis of er wordt een trailer gebracht met een nieuwe lading voor Italië. Ik kom dan het weekend niet thuis en blijf onderweg staan om maandagochtend meteen te kunnen lossen in Italië. De vracht is sneller op de plaats van bestemming, maar ik ben dan twee weken van huis. Hiervoor moet je de steun krijgen van het thuisfront. Daarna heb ik wel een lang weekend vrij.” 

Steun van het thuisfront

Als internationaal chauffeur ben je een aantal dagen, een week en soms wel twee weken van huis. Het is belangrijk dat je een partner hebt die je hierin steunt. Ook Arend bevestigt dit. 

“Mijn vrouw regelt thuis alles. Zij betaalt de rekeningen, doet het huishouden en werkt 38 uur op een financiële afdeling. Mijn twee kinderen zijn uit huis. Toen de kinderen groter waren ben ik pas internationaal gaan rijden. Maar mijn gezin kent mij niet anders dan dat ik veel van huis ben. Voordat ik chauffeur was, zat ik in militaire dienst. Ik ben marinier geweest met de rang van Korporaal.” 

Internationaal chauffeur Arend van der Hoeven
Internationaal chauffeur Arend van der Hoeven

Een leven als marinier

Voordat Arend chauffeur werd werkte hij als marinier. In die periode werd hij uitgezonden naar conflictgebieden in Cambodja en Irak in het einde van de jaren ‘80 en begin de jaren ’90. Zijn grote liefde vond het gevaar voor nog een uitzending te groot en daarom liet Arend zich omscholen tot chauffeur

“Op de basis in Den Helder heb ik mijn vrouw leren kennen. Zij zat bij de medische staf en heeft een grote invloed gehad op mijn beslissing. Ik ben toen gaan praten met een loopbaancoach. Vrachtwagenchauffeur had mij altijd leuk geleken. Ik heb toen bij defensie mijn rijbewijs gehaald en ik kreeg eervol ontslag.”  

Europa ontdekken tijdens je werk  

Tijdens onze rit vertelt Arend met heel veel passie over zijn leven als chauffeur en als marinier. Hij is trots op wat hij bereikt heeft. Hij laat ons foto’s zien van mooie plekken in Europa en vertelt mooie verhalen over zijn tijd bij defensie en over zijn werk als chauffeur. Ook vertelt Arend hoe hij fit blijft tijdens zijn werk. 

“Ik ben altijd zeer sportief geweest. Ik wandel veel en eet gezond. Als ik in het weekend niet thuiskom zoek ik een mooie plek op in Zwitserland of Italië. Eén van mijn favoriete plekken is Sant Vitorre. Dit is een oud plaatsje in Zwitserland, net voor de grens met Italië. Je kan hier heerlijk wandelen en het is erg rustig. Ik neem eigen eten mee en als het mooi weer is ga lekker barbecueën.  

Dan voelt je weekend als een kleine vakantie. Maar ook tijdens het werken kom ik op mooie plekken. In Rimini bijvoorbeeld. Als mijn planning het toelaat maak ik mijn pauze aan het strand. Ik kom veel in de toeristische plaats Peschiera del Garda. Toeristen betalen veel geld om naar het Gardameer te gaan, ik word ervoor betaald. Dat is mooi toch!” lacht Arend trots. 

Internationaal chauffeur Arend van der Hoeven

Wil jij ook betaald de wereld ontdekken?

Werken als vrachtwagenchauffeur is werken in vrijheid en met 100% baangarantie. Via STL kan je met subsidie je rijbewijs halen. Pak die kans en meld je aan voor een instapdag bij jou in de buurt. 

 

Ik wil meer weten!
Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Meer informatie?

Wil je meer weten over de werken in de transport en logistiek of heb je vragen?

Bel: 088 - 2596106

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?