Verhuizer Tjerk Bruinsma
Ervaringen met verhuizen

Verhuizen is Tetris voor gevorderden

Voor de 36-jarige Tjerk Bruinsma is elke dag een nieuw avontuur. Hij is een gedreven verhuizer bij Brinks Transport in Rijssen. Voor hem is verhuizen een kunst, een Tetris-achtige uitdaging waarbij het laden van vrachtwagens een meesterwerk van precisie en vakmanschap is.

Deel deze pagina

Particuliere verhuizing met Brinks Transport uit Rijssen 

Het is 08.00 uur in de ochtend als we bij een woonhuis in Rijssen aankomen. In de stralen van de opkomende zon staat de imposante verhuiswagen van Brinks Transport, omringd door de bedrijvigheid van een gedreven verhuisploeg. Wij melden ons bij Tjerk Bruinsma. Tjerk is de voorman en is verantwoordelijk voor de verhuizing. Zijn doel: de vrachtwagen doelgericht en efficiënt laden. “Vandaag doen we een particuliere verhuizing. Deze mensen hebben een ander huis gekocht en gaan daarom verhuizen. Ze gaan verhuizen van een vrijstaand huis naar een appartement in het centrum. Wij zorgen ervoor dat alles veilig en netjes wordt overgebracht.” 

Verhuiswagen inladen

Een vak met groeimogelijkheden 

Tijdens het laden van de vrachtwagen vertelt Tjerk over hoe hij verhuizer is geworden. “Ik werk nu 2 jaar bij Brinks. Ik ben begonnen als meubelbezorger. Zo heb ik het vak geleerd. Toen er bij Brinks een plek vrij kwam als verhuizer heb ik deze met twee handen aangegrepen. Werken als verhuizer heeft een paar mooie voordelen. Als je bij een Erkend Verhuizer werkt word je een opleiding aangeboden tot verhuizer. Deze opleiding heb ik aan het verhuiscollege gevolgd. Met de opleiding verhuizer kan je niet alleen verhuizer worden, maar ook doorgroeien naar voorman. Kortgeleden heb ik mijn diploma Inboedelverhuizer gehaald en nu leer ik door voor voorman.” 

Wil je ook verhuizer worden? Ontdek het beroep
Verhuiswagen netjes en veilig inladen

Verhuizen is uitdagend 

Met alles zorgvuldig ingepakt, zet de verhuisploeg koers naar de andere kant van Rijssen, een reis van slechts vier kilometer “Ik ben niet het type chauffeur dat 700 kilometer op de snelweg wil rijden. Ik hou van het fysieke werk. Eén van de grootste uitdagingen is de truck veilig laden. Door de verschillende afmetingen en vormen is het net een grote puzzel. Het laden is écht tetris voor gevorderden. Elke plek is ook weer anders. Nu gaan we de lift plaatsen en de truck opstellen zodat we kunnen lossen.” 

Je carrière in de lift 

Aangekomen bij het appartement in het centrum van Rijssen wordt de verhuisploeg opgedeeld. Twee mannen bestijgen de trap naar boven, terwijl twee anderen hun positie beneden behouden. Met een verhuislift wordt het meubilair naar de tweede verdieping gebracht. “Het lossen gaat sneller dan het laden,” onthult Tjerk. Met een scherp oog bepaalt hij de juiste volgorde wat er eerst naar boven moet. Sommige meubelstukken moeten gemonteerd worden. Dus ik doe bijvoorbeeld eerst het onderstel van het bed naar boven en dan pas de matrassen. Zo zorg je er samen voor dat de klus slaagt. Met je team de klus klaren en de klant blij maken. Daar doe je het uiteindelijk voor!” 

Gebruik van een verhuislift
Verhuizer Tjerk Bruinsma

Wil jij net als Tjerk verhuizer worden?

Als verhuizer verhuis je particulieren of bedrijven van het ene pand naar het andere pand. Dit kan zowel nationaal en internationaal. Samen met je collega’s zorg je ervoor dat alle persoonlijke spullen juist zijn ingepakt en de vrachtwagen op een veilige manier wordt geladen. Wil jij net als Tjerk verhuizer worden en werken in een leuk team? Ontdek het beroep.

Lees meer over het beroep
Contact met medewerkers van STL

Meer informatie?

Wil je meer weten over werken in de transport en logistiek of heb je vragen? Neem contact met ons op.

Bel: 088 - 2596271

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?