Vrachtwagenchauffeur Bianca Tüss
Ervaringen van een vrouwelijke chauffeur

Moeders die rijden

Is het mogelijk om het moederschap te combineren met een baan als vrachtwagenchauffeur? Volgens ladytrucker Bianca Tüss wel. Zij werkt vier dagen per week als internationaal vrachtwagenchauffeur en is moeder van twee kinderen. STL ging een dag met haar mee.

Deel deze pagina

Op pad in een roze Scania

In haar roze Scania van Cornelissen transport valt vrachtwagenchauffeur Bianca zeker op. Dit blijft onder de collega’s niet onopgemerkt. Er wordt veel naar haar geknipperd en geseind. Het is nog vroeg in de ochtend als we vertrekken vanaf Truckstop Joost in het Belgische Meer. Bianca bevoorraadt drogisterijen in België en is de hele week van huis. “Gisteravond heb ik deze vracht geladen in Oosterhout bij het distributiecentrum. Meestal rijd ik de lange ritten en daarom slaap ik in de auto. Ik vind het leuk om mijn cabine gezellig in te richten. Het is toch mijn tweede huisje. Met de roze gordijnen, hoge hakken op het dashboard en roze verlichting zien ze meteen dat ik een vrouw ben. Soms moet er weleens een mannelijke collega met mijn auto rijden. De meeste kunnen er gelukkig wel om lachen. Want dit is toch wel een echte Pink Beauty auto.” 

Vrachtwagenchauffeur Bianca Tüss
Contact met thuis vanuit de vrachtauto

Een goede regeling en verstandhouding met haar ex-man 

De 37-jarige Bianca heeft twee kinderen. Mitch van 9 jaar oud en Sterre van 5 jaar oud. Samen met haar ex-man zorgen ze voor de opvoeding. “Omdat we een goede co-ouderschapsregeling hebben kan ik dit werk doen. Ik ben namelijk wel vier dagen van huis. De ene week van dinsdag tot en met vrijdag en de andere week van woensdag tot en met zaterdag. Daarna ben ik drie of vier dagen vrij. Gelukkig heb een goede band met mijn ouders. Ze staan altijd voor me klaar en passen regelmatig op. Dat maakt dit werk ook makkelijker.  Als ik onderweg ben dan bel of Facetime ik met de kinderen. Zo af en toe krijg ik een berichtje van ze op de boordcomputer. Dan smelt je toch!”  

Vrachtwagenchauffeur Bianca Tüss

Wil jij ook vrachtwagenchauffeur worden?

Ga voor een opleiding met baangarantie! Meld je dan aan voor een instapdag bij jou in de buurt.

Aanmelden

Ervaren rot met roze nagels 

Bianca zit al 16 jaar achter het stuur en werkt nu 11 jaar bij Cornelissen. Toch had haar carrière er heel anders uit kunnen zien. “Ik heb een diploma laboratoriumtechniek,” zegt Bianca lachend. “Dat is heel iets anders. Toch was ik altijd gek op auto’s en mijn vader was ook vrachtwagenchauffeur. Dan word je daar toch wel mee besmet denk ik. Tussen vier muren zitten was ook niks voor mij. Laat mij maar lekker onderweg zijn.  Ik heb veel vrijheid en kan mijn eigen dag indelen. Zolang ik op tijd bij de klanten ben uiteraard.” 

Sociale media voor een sociaal leven 

Met 7000 volgers op TikTok en bijna 1200 volgers op Instagram is Bianca ook op de digitale snelweg bekend. Hierop post ze dagelijks foto´s en leuke filmpjes over haar werk als vrachtwagenchauffeur. “Ik vind het leuk om mijn werk in beeld te brengen. Het is ook een onderdeel van mijn sociale leven. Veel chauffeurs heb ik leren kennen via sociale media. Onderweg en in de chauffeurscafés kom je elkaar dan weer tegen. Dat is toch tof! Bovendien vind ik mijn werk héél erg leuk. Daarom deel ik dit graag.” 

Dashboard vrachtauto
Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Meer informatie?

Wil je meer weten over werken in de transport en logistiek of heb je vragen? Neem contact met ons op.

Bel: 088 - 2596106

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?