Werken in agrarisch vervoer
Werkzoekenden

Werken in transport en logistiek? Lees hier de vijf redenen waarom.

Wist je dat werken in de sector transport en logistiek steeds populairder wordt. Lees hier waarom. Ben jij de volgende vrachtwagenchauffeur?

Niet voor niets kiezen steeds meer mensen voor een beroep in de transport en logistiek. Het brengt namelijk heel wat voordelen met zich mee. De belangrijkste vijf delen we hier. Lees snel verder!

1. Vrijheid

Dat onbeschrijfelijke gevoel dat je krijgt zodra je de deur van jouw vrachtwagen dichttrekt. Je voelt de vrijheid! Alleen in jouw eigen domein, bepaal jij welke muziek door de luidsprekers schalt. En zing je luidkeels mee, niemand die jou tegenhoudt! Je weet precies waar en wanneer je ergens moet zijn. Voor de rest ben jij helemaal je eigen baas.

2. Verantwoordelijkheid

Als vrachtwagenchauffeur heb je een belangrijke rol, een sleutelfunctie. Want zonder jou raken de schappen in de winkels leeg, kan de bouwplaats niet vooruit en kunnen de boeren hun producten niet kwijt. Je hebt dus de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de vracht op het juiste moment geladen en gelost wordt.  

3. Geen 9-5 baan

Als vrachtwagenchauffeur is geen dag hetzelfde. De tijden variëren, waardoor je op sommige dagen vroeg en op andere dagen wat later begint. Op die dagen houd je mooi tijd over om aan je hobby’s te besteden. Dus die baan waar je elke dag op dezelfde tijd achter je bureau plaatsneemt, laat je mooi aan jou voorbij gaan! 

Gelijk aan de slag in de transport en logistiek? Bekijk de vacatures
Werken in de transport en logistiek

Benieuwd naar alle mogelijkheden?

Neem een kijkje bij alle verschillende branches in de transport en logistiek.
Meer informatie

4. Opleiding

Kom je net van school, of werk je in een andere branche en wil je je omscholen? Er zijn verschillende opties om in te stappen. Wist je dat je subsidie aan kunt vragen voor de opleiding van vrachtwagenchauffeur? Meer info vind je op deze pagina over de kosten. Zo ben jij binnen een half jaar klaargestoomd voor het beroep van vrachtwagenchauffeur!

Ben je leerling en wil je 4 dagen werken en 1 dag school? Check de BBL-opleidingen

5. Verschillende plekken

Ken jij een baan waar je op zoveel verschillende plekken komt? Als vrachtwagenchauffeur ben je altijd onderweg. Je komt op plaatsen waar je normaal niet snel komt. Ook leuk: je ontmoet veel andere chauffeurs. Zo werk je alleen, maar toch ook samen. Super gezellig!

Zij gingen jou voor

Veelgestelde vragen

Alle vragen
Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Meer informatie?

Neem contact met ons op. Onze adviseurs helpen je graag verder.

Bel: 088 - 2596106

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?