Leren en werken via STL

Alles wat je moet weten over je leertraject

Welkom bij het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL)

Wij zijn de grootste werkgever van studenten in transport en logistiek. Wij helpen jou met je carrière binnen transport en logistiek. We werken in het hele land samen met leerbedrijven, ROC’s/vakscholen en BBL Rijopleider(s).

Thema's

Ben je op zoek naar een specifiek onderwerp? Ga snel naar het onderwerp via deze thema's.

Foto van Instagram

Snel starten

Ga jij leren en werken in de transport en logistiek? Leuk! We vertellen je graag alles wat je moet weten over je leerwerktraject. In 5 stappen nemen we je mee!

logistiek en transport talenten 2020 voor vrachtwagen

Snel starten

Welkom bij het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL). Wij zijn de grootste werkgever van studenten in transport en logistiek. In deze snel start gids nemen we je mee in de zaken die je minimaal moet weten als je begint aan je BBL-opleiding via STL. 

Autotransport
1

Stap 1 - Starten bij STL

Nu je bij ons werkt, moeten we het een en ander voor je regelen. Daarvoor hebben we documenten en informatie van jou nodig. En je ontvangt informatie en documenten van ons. 

Hiervoor krijg je toegang tot jouw persoonlijke online portal.  

1/5
Leerling in de transport en logistiek
2

Stap 2 - Jouw online portal

Jouw online portal is een soort website waarop je dingen rondom je werk vindt. Je hebt een gebruikersnaam en wachtwoord nodig om in te loggen op je online portal. Je ontvangt deze per e-mail. In je portal vind je belangrijke en nuttige informatie en documenten. Zoals je contract en loonstroken.

2/5
Vrachtwagenchauffeur worden
3

Stap 3 - School

Als je een BBL-leerwerktraject doet, sta je ingeschreven bij een ROC of vakschool. Als je ook een werkplek bij een leerbedrijf hebt, krijg je van de school een Beroepspraktijkvormingsovereenkomst (BPVO of BPV-overeenkomst) Deze moet jij, de school en het leerbedrijf ondertekenen. Bewaar deze overeenkomst goed. We vragen deze bij je op. 

3/5
4

Stap 4 - Opdrachtgever

Via STL werk je bij een of meerdere bedrijven. Deze bedrijven noemen we ook wel ‘opdrachtgevers’. Voordat je bij een bedrijf mag starten, ga je daar op gesprek. Dit is een sollicitatiegesprek. Als je mag starten ontvang je van ons informatie over je werk bij dit bedrijf. Dit is een uitzendbevestiging. 

4/5
Vergroot de werkkracht van jouw bedrijf met vakbekwame medewerkers.
5

Stap 5 - Je contract

Je ontvangt van ons een contract (arbeidsovereenkomst). Daarin staan de afspraken die we maken. Zoals je startdatum en het aantal uur dat je gaat werken. Voordat je start met werken, keur je het contract goed. Dit kun je doen via je eigen online portal. Ga in het menu naar ‘mijn documenten’ en daarna naar ‘goedkeuren’ 

5/5

Een dag met BBL-student Thimo

3 minuten

Voordat je gaat werken

Voordat je start met werken is het handig dat je een aantal dingen weet. 

We vertellen je hier alles over!

Meer weten?

Uren schrijven

Aan het werk?  Laat het je werkgever weten en klik hieronder om je uren te schrijven.  

Uren schrijven

Ziek

Ben je ziek? Beterschap! 

Maar vergeet je niet ziek te melden. Weten hoe dat moet? Klik hieronder!

Ziek melden

Belangrijk om te weten

Deze informatie maakt deel uit van je contract met STL. Meestal passen we de gegevens 1 keer per jaar aan. Dat doen we als er dingen zijn veranderd. De laatste informatie geldt. Als er belangrijke wijzigingen zijn, melden we dat via e-mail of via je adviseur. Op je contract is ook de ABU CAO van toepassing. Deze kun je downloaden via je online portal.

Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Neem contact met ons op

Heb je nog vragen? Laat het ons weten

Bel: 088 - 2596116

Wij zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?