Ziek

Ziek melden

Als je te ziek bent om te gaan werken, meld je je ziek. Soms ben je wel ziek, maar kun je wel werken. Bijvoorbeeld als je verkouden bent. Dan hoef je je niet ziek te melden. Kun je echt niet werken? Meld je dan ziek bij je leerbedrijf en bij ons. 

Hoe je dat doet

Beter melden

Natuurlijk hopen we dat je snel weer beter bent. Je meldt je beter bij het leerbedrijf en bij ons. 

Meld je beter bij je leerbedrijf op de dag voordat je weer kunt gaan werken. Dan kunnen ze rekening houden met de planning. 

Bij STL kun je je beter melden op de dag dat je weer gaat werken. Dat kan telefonisch via 088 – 25 96 116 of via een whatsappje op: +31621811868. Het mag ook per e-mail via lerenwerken@stlwerkt.nl

Loon en ziek zijn

Je eerste ziektedag krijg je niet betaald. Dit heet een ‘wachtdag’. Je eerste ziektedag is de eerste werkdag waarop je niet werkt, nadat we je ziekmelding hebben ontvangen. Of de dag waaropje ziek naar huis bent gegaan. Hoeveel loon je na de wachtdag krijgt, hangt af van hoelang je ziek bent. Hoe langer je ziek bent, hoe minder loon je krijgt. Je ontvangt nooit minder dat het wettelijk minimumloon. 

.

Lees het hier

Preventief spreekuur

Ben je niet ziek, maar heb je wel vragen over je gezondheid in combinatie met je werk? Dan kun je gebruikmaken van het open spreekuur van een bedrijfsarts. Je hoeft dat niet tegen ons of tegen je leerbedrijf te zeggen. Je hebt daar ook geen toestemming voor nodig. Je kunt de afspraak inplannen via het telefoonnummer 088 – 25 96 114

Second opinion

Twijfel je over het advies van de bedrijfsarts? Dan kun je jouw bedrijfsarts een afspraak laten maken met een andere bedrijfsarts. Dit heet een ‘second opinion’. 

Deskundigenoordeel

Ben je het niet eens met de second opinion van een bedrijfsarts? Of vind je dat wij te weinig doen om jou te helpen om weer aan het werk te gaan? Dan kun je bij het UWV een deskundigenoordeel aanvragen. Meer daarover vind je op de website van het UWV. 

Ziek uit dienst

Stopt je contract bij ons en ben je nog ziek? Dan ga je ziek uit dienst. 

Misschien heb je dan recht op een ziektewetuitkering. Dat bepaalt het UWV samen met Robidus. Robidus begeleidt jou als je bij ons ziek uit dienst gaat. Als je ziek uit dienst bent gegaan ontvang je binnen 4 weken een brief. Daarin staat of je recht hebt op een ziektewetuitkering en hoe hoog die is. De betaling van de eerste uitkering is 6 weken nadat je uit dienst bent gegaan. 

Wat vind je van deze pagina?