Ervaringen

Nisse Wissink heeft de perfecte balans tussen internationaal rijden en het moederschap

Het is 09.00 uur in de ochtend als Nisse Wissink, een 29-jarige vrachtwagenchauffeur, zich klaarmaakt voor een nieuwe werkdag. Voor een chauffeur geen gebruikelijke tijd, maar voor Nisse is dit het begin van een gebalanceerde week tussen haar baan als internationaal chauffeur bij HST Enschede en haar rol als moeder.

Deel deze pagina

Het begin van een reis 

Nisse stapt in haar imposante vrachtwagen, een tweede woning dat haar naar de verre uithoeken van Scandinavië brengt. Vandaag staat echter een kleinere reis op de planning en blijven we in Nederland. Maar Nisse is inmiddels wel helemaal verliefd geworden op Scandinavië. Waarbij Noorwegen haar favoriete land is: "Ik hou van de rust en de ruimte die je in Scandinavië vindt. Ik rij ook met een LZV (lang zwaar voertuig) van 25,25 meter. Scandinavië is beter ingesteld op dit soort lange voertuigen. Van alle Scandinavische landen is Noorwegen mijn favoriete land, vanwege de prachtige natuur. Ook zijn Noren erg vriendelijk en spreken ze vaak goed Engels. Als meisje ben je daar trouwens niet zo bijzonder. Je ziet daar veel vrouwen op de vrachtwagen, maar ook als heftruckchauffeur,” zegt Nisse terwijl ze de motor start.  

Internationaal chauffeur Nisse Wissink

Het co-ouderschap 

Deze internationale ritten zijn mogelijk dankzij een goed co-ouderschap met haar ex-partner. Hun zoontje, van vier jaar, verblijft om de week bij elk van zijn ouders. Dit geeft Nisse de mogelijkheid om haar passie voor internationaal transport te combineren met haar verantwoordelijkheden als moeder. "Het is een perfecte balans," legt ze uit. "Ik kan werken en reizen, maar ook aanwezig zijn voor mijn zoontje wanneer hij me nodig heeft." 

Een week dichtbij huis 

De weken dat haar zoontje bij haar is, zien er voor Nisse heel anders uit. Ze werkt dan drie dagen in de Benelux, met werktijden van 09.00 tot 17.00 uur. "Deze korte werkweken zijn ideaal. Ik kan mijn oogappeltje 's ochtends naar school brengen en 's middags weer ophalen van de buitenschoolse opvang," zegt ze met een glimlach.  

Kan je niet wachten om net als Nisse achter het stuur te kruipen van een vrachtwagen? 85% procent van de kosten worden gesubsidieerd door STL. Ik ga ervoor!

 Een toekomst op de weg

Terugkijkend op haar carrière, voelt Nisse zich dankbaar voor de steun van HST, die haar de flexibiliteit biedt die ze nodig heeft. "Zonder hun begrip en steun zou dit allemaal niet mogelijk zijn," zegt ze dankbaar. "Ze hebben me de ruimte gegeven om zowel mijn professionele als persoonlijke leven te combineren. Ik hoop dat ik nog vele jaren achter het stuur kan zitten, genietend van de vrijheid die deze baan biedt en naar mooie landen kan rijden." 

Nisse combineert haar werk als internationaal chauffeur met het moederschap
Laden en lossen bij internationaal vervoer

 Nisse Wissink is niet alleen een getalenteerde chauffeur, maar ook een inspiratie voor velen. Haar verhaal is een bewijs van wat mogelijk is met vastberadenheid, flexibiliteit en de steun van een goed werkgever. Op naar meer vrouwen achter het stuur! 

Nisse is niet de enige! Lees hieronder de ervaring van Arend

Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Meer informatie?

Wil je meer weten over werken in de transport en logistiek of heb je vragen? Neem contact met ons op.

Bel: 088 - 2596106

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?