Vrachtwagenchauffeur Sebastian Hoefs
Ervaringen van een vlogger

Leven op wielen: Sebastian Hoefs zoals je hem nog nooit zag

Pure en authentieke video's over het chauffeursleven. Daarmee is Sebastian Hoefs wereldberoemd geworden. Is dit in werkelijkheid ook zo? Met STL praat hij openhartig over zijn leefstijl, het imago van het beroep en zijn zoontje Jax.

De bekendste chauffeur van dit moment 

Een succesvol YouTube-kanaal, veel volgers op social media en als kers op de taart is hij te zien in het nieuwe seizoen van Mighty Truckers. Sebastian Hoefs kan bijna niet meer over straat of hij wordt wel herkend. “Onderweg seinen écht onwijs veel chauffeurs naar mij. Eerst vooral in Nederland. Maar door het programma op Discovery Channel word ik in heel Europa herkend. Bekend worden was niet mijn doel. Ik hou gewoon van mijn werk en dat wil ik graag laten zien. Ik wil het imago van chauffeurs positief veranderen.” 

Deel deze pagina

Verzorgd achter het stuur 

Een ruitjesblouse, bodywarmer en een pet. Zo ziet een chauffeur er vaak uit in de media. Dat Sebastian niet aan dit stereotype voldoet zie je snel. Een mooie blouse, hippe armbanden en de haren netjes in een kuif. “Het stereotype beeld van een chauffeur stamt nog uit de jaren '70 of '80. Ik laat in mijn YouTube-series zien dat het anders is. Ik laat zien hoe mijn dagen eruitzien. En niet alleen de mooie kanten. Want soms is het ook een beetje behelpen en niet altijd ‘sexy’.” 

Het gemis van thuis 

Zelf komt Sebastian uit een chauffeursgezin. Zijn vader was chauffeur en het is hem met de paplepel ingegoten. “Ik wilde altijd al internationaal chauffeur worden. Dat vind ik het mooiste beroep om te doen. Maar dat houdt wel in dat ik veel moet missen van thuis. Voor mijn zoontje Jax is dat niet altijd makkelijk. Hij is drie maanden te vroeg geboren en tijdens de geboorte kreeg hij een beroerte. Hij is trouwens niet verlamd zoals ze dat op tv zeiden. Hij heeft wel een beperking en heeft hulpmiddelen nodig. Als er iets moet worden geregeld voor hem of als hij therapie heeft dan kan ik daar niet bij zijn. Dat vind ik heel lastig en zwaar en dat is ook zeker een mindere kant van het beroep.”  

Vrachtwagenchauffeur Sebastian Hoefs

De minder charmante kanten van het beroep 

In de oplegger douchen onder een campingdouche. Zelf koken op een gaspitje en overnachten in een rammelende slaaptrein. Het beroep van chauffeur is niet altijd sexy. Ook dit laat Sebastian zien in zijn video’s. 

 “Je moet in dit beroep zelfstandig zijn en je moet jezelf zien te redden onderweg. Mensen vinden het soms wel een beetje gek dat ik mijzelf was onder een campingdouche of kook op een gaspitje.” 
Kom werken in de transport en logistiek: chauffeur Ramon

Wil jij ook vrachtwagenchauffeur worden?

Ga voor een opleiding met baangarantie! Meld je aan voor een instapdag bij jou in de buurt.  

Aanmelden

De Groenteman 

De 40-jarige chauffeur wordt door zijn collega’s de Groenteman genoemd. Zijn koelkast zit vol met gezond eten. “Je moet opletten wat je eet, anders word je moddervet. Je beweegt weinig en het eten is niet altijd gezond. Daar probeer ik zeker op te letten. Dus ik eet veel groenten en salades. Ik vind koken ook leuk. Mijn doel is om tien kilo af te vallen. Misschien moet ik hulp van een afvalcoach zoeken. Dat kan ook via STL. Maar ik ben alvast op de goede weg. Maar ik wil wel 's avonds lekker uit eten. Daarvoor rijd ik ook wel op Italië. De Italiaanse keuken is zeker wel mijn favoriet en ik hou van de gezelligheid. Ik wil niet de hele dag alleen in mijn cabine zijn. Stoppen bij de leuke restaurantjes hoort ook bij de leefstijl van een internationaal chauffeur. Maar ik probeer dat wel op en bewuste manier te doen. Ik probeer het imago van de chauffeur te verbeteren. Wij rijden heus niet van gehaktballenkraam naar gehaktballenkraam.” 

Vrachtwagenchauffeur Sebastian Hoefs

Meer weten over Sebastian Hoefs en Leven op Wielen? 

Sebastian post regelmatig filmpjes over zijn leven als chauffeur. Abonneer je op zijn YouTube- kanaal ‘Leven op Wielen’.

Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Meer informatie?

Wil je meer weten over werken in de transport en logistiek of heb je vragen? Neem contact met ons op.

Bel: 088 - 2596106

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via: