STL organiseert Load and Road
VMBO

Interactieve beroepsvoorlichting voor het vmbo

Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) helpt vmbo-leerlingen bij hun studie- en beroepskeuze. Met interactieve beroepsvoorlichting in een aantrekkelijke vorm. Leuk en leerzaam tegelijk!

De beste manier om vmbo-leerlingen kennis te laten maken met de wereld van de vrachtwagens en warehouses? Door die wereld naar het schoolgebouw te brengen! Zodat leerlingen het werken in de sector zelf ervaren. En zich écht kunnen inleven in alle beroepen in de transport en logistiek. Zo ondersteunen we ook decanen, mentoren en docenten bij de Loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB). 

Spelenderwijs ervaren 

We verzorgen de beroepsvoorlichting via gastlessen van professionals uit het vak. Of in een uurtje beroepsvoorlichting, met video’s, quizvragen en werkvormen die de aandacht vasthouden. We hebben zelfs een experience van 90 minuten ontwikkeld. Daarin bootsen we praktijksituaties uit de transport en logistiek na. In 6 games gaan leerlingen de uitdagingen aan. Spelenderwijs krijgen ze dan alle informatie mee voor hun studie- en beroepskeuze.  

Beroepsvoorlichting van STL

  • Kosteloos voor vmbo's
  • Prima invulling Loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB)
  • Geheel verzorgd, dus geen voorbereiding nodig
  • Ontdekken door te doen (ervaringsleren)
  • Op maat voor vmbo-leerlingen uit onder- of bovenbouw
  • Verschillende vormen van voorlichting combineren

STL in het kort 

Sectorinstituut Transport en Logistiek is opgericht door de sector en voor de sector. Het is één van onze taken om voor meer instroom van vakmensen te zorgen. Daarvoor geven we o.a. beroepsvoorlichting op (v)mbo-scholen. Ook bieden we BBL- en BOL-studenten leerwerkplekken bij de duizenden bedrijven in ons netwerk. We begeleiden ze bij het opdoen van werkervaring in de sector. Om studenten aan de juiste opleidingen en certificaten te helpen werken we intensief samen met (v)mbo-scholen op (rij-)opleiders. 

Interesse?  

Kijk dan op deze website welke beroepsvoorlichting het beste bij jouw leerlingen past. Op elke pagina heb je de mogelijkheid je school kosteloos aan te melden. En neem gerust contact op als je vragen hebt. We adviseren je graag! 

1e & 2e jaars vmbo-leerlingen
STL organiseert Load and Road

Explore

Met Load & Road Explore maken vmbo-leerlingen uit de onderbouw kennis met de wereld van de vrachtwagens en warehouses.
Benieuwd hoe we dat doen? Klik op de link!
2e & 3e-jaars vmbo-leerlingen

Experience

De perfecte kennismaking met wat werken in de transport en logistiek inhoudt: Load & Road. Een unieke en veelzijdige ervaring.
Klik hieronder en bekijk hoe we dat aanpakken
3e & 4e-jaars vmbo-leerlingen
Gastlessen voor transport en logistiek / Load & Road

Career

Een educatief uurtje beroeps- en studievoorlichting in het klaslokaal. Het zet leerlingen in beweging, letterlijk en figuurlijk!
Meer weten? Klik hieronder op de link!
Irene Slats

Meer informatie?

Ook voor vragen over Load & Road kun je bij Irene Slats - van Ommen terecht.

Bel: 06-46715305

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?