Gastlessen voor transport en logistiek / Load & Road

Load & Road Career voor de vmbo-bovenbouw

Een toekomst in de transport en logistiek? Veel vmbo-leerlingen zien dat wel zitten! Met Load & Road Career krijgen ze adviezen van mensen uit het vak. Een educatief uurtje beroeps- en studievoorlichting in het klaslokaal. Het zet leerlingen in beweging, letterlijk en figuurlijk!

Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) ontwikkelde Load & Road Career speciaal voor 3e- en 4e-jaars vmbo-leerlingen. De beroeps- en studievoorlichting gaat in op de keuzes waar zij nu voor staan. We maken er een boeiend uurtje van, vol speelse werkvormen, leuke video’s en quizzen die de aandacht erbij houden. Zo laten we zien welke beroepsmogelijkheden vmbo’ers hebben in de sector. Een sector met toekomst en banen in overvloed. Carrièrekansen waar we graag over vertellen! 

Op weg naar een baan 

Wie heeft er al een keuze gemaakt voor zijn of haar toekomstige beroep? En wie kent er transportbedrijven en logistieke bedrijven in de buurt? Dat willen we natuurlijk graag weten tijdens de kennismaking met de groep. We vertellen over de vele beroepen die je in zulke bedrijven tegenkomt. 

In video’s vertellen professionals enthousiast over hun vak. De leerlingen krijgen te horen wat echt belangrijk is voor het maken van hun beroepskeuze. Informatie over de opleiding, het salaris, de ontwikkelmogelijkheden en de begeleiding van STL. Alles komt aan bod. 

Bekijk ook de beroepsvoorlichting voor de vmbo-onderbouw: Load & Road Explore.   

Verkiezing Transport Talent 2023

Verbinding met Load & Road Experience 

Naast het lesuur met beroeps- en studievoorlichting hebben we ook de Load & Road Experience. Je maakt er de Loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) compleet mee. Leerlingen gaan dan in 6 interactieve spelsituaties verschillende uitdagingen aan. Nagebootst uit de echte beroepspraktijk. Hier lees je meer over de Load & Road Experience

Interesse?  

Vraag vandaag nog Load & Road Career aan. We nemen dan snel contact met je op om de details te bespreken. Bel of mail gerust als je vragen vooraf hebt. 


Meld je vandaag nog aan!


Handig om te weten

  • Load & Career is kosteloos voor vmbo-scholen
  • Je kunt in de aanmelding je voorkeursdag of -dagen doorgeven
  • Er is een minimum van 2 groepen per dag
  • Bij voorkeur is elke groep niet groter dan 25 leerlingen
Irene Slats

Meer informatie?

Stel gerust je vragen over ‘Load en Road Career’ aan onze adviseurs. We helpen je graag!

Bel: 085-7326501

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?