STL organiseert Load and Road

Load & Road Explore voor de vmbo-onderbouw

Het werk in de transport en logistiek is elke dag anders. En het verandert continu. Dát maakt de sector juist zo leuk! Met Load & Road Explore maken vmbo-leerlingen uit de onderbouw kennis met de wereld van de vrachtwagens en warehouses. Ieders energie komt echt los!

Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) ontwikkelde Load & Road Explore speciaal voor 1e- en 2e-jaars vmbo-leerlingen. Het uurtje beroeps- en studievoorlichting is helemaal op hun belevingswereld afgestemd.  

Op ontdekkingstocht 

Natuurlijk gaan we eerst kennismaken met de groep. Wie weet nu al of hij of zij vrachtwagenchauffeur wil worden? Wie wil met robots aan de slag gaan die pakketjes uit magazijnen verzamelen? In een video laten we zien welke logistieke route een pakketje aflegt. En wat daar allemaal bij komt kijken. 

Uitdaging brengen we ook. Hoe kun je een vrachtwagen slim laden? De leerlingen gaan zulke puzzels oplossen en we stellen ze quizvragen. Echte mensen uit de praktijk vertellen in een korte film over hun werkdag.  

Bekijk ook de beroepsvoorlichting voor de vmbo-bovenbouw: Load & Road Career.   

Gastlessen voor transport en logistiek / Load & Road

Verbinding met Load & Road Experience 

Naast het lesuur met beroeps- en studievoorlichting hebben we ook de Load & Road Experience. Je maakt er de Loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) compleet mee. Leerlingen gaan dan in 6 interactieve spelsituaties verschillende uitdagingen aan. Nagebootst uit de echte beroepspraktijk. Hier lees je meer over de Load & Road Experience. 

Interesse?  

Vraag vandaag nog Load & Road Explore aan. We nemen dan snel contact met je op om de details te bespreken. Bel of mail gerust als je vragen vooraf hebt. 


Meld je vandaag nog aan!


Handig om te weten

  • Load & Road Explore is kosteloos voor vmbo-scholen
  • Je kunt in de aanmelding je voorkeursdag of -dagen doorgeven.
  • Er is een minimum van 2 groepen per dag.
  • Bij voorkeur is elke groep niet groter dan 25 leerlingen.
Irene Slats

Meer informatie?

Stel gerust je vragen over ‘Load en Road Explore’ aan onze adviseurs. We helpen je graag!

Bel: 085-7326501

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?