Vrachtwagenchauffeur zij-instroom traject. Man voor vrachtwagen.
Ervaringen met zij-instroom

Vraag naar vrachtwagenchauffeurs is groot

Dat er een groot tekort is aan vrachtwagenchauffeurs is bekend. Dit betekent voor ondernemers dat ze op andere manieren aan personeel moeten komen. Het zij-instroomtraject van STL helpt hierbij.

Deel deze pagina

Zij-instroomtraject

Via dit traject worden mensen uit andere sectoren opgeleid tot vrachtwagenchauffeur. Vaak zijn dit mensen met veel werkervaring in een andere sector die een carrière-switch maken. STL maakt deze stap naar de transport en logistiek extra aantrekkelijk met subsidie voor het opleiden van vrachtwagenchauffeurs.

“Vroeger was er altijd wel een neefje, zoontje of buurjongen met een vrachtwagenrijbewijs. Maar de tijd dat chauffeurs via je persoonlijke netwerk aan komen waaien is verleden tijd. Je moet investeren in het werven en opleiden van goed personeel. Daarom werken wij veel met bbl-studenten, maar zoeken we ook mensen van buiten de sector. Het zij-instroomtraject van STL helpt ons met het vinden en opleiden van nieuw, getalenteerd en extreem gemotiveerd personeel. Zo zijn we ook in contact gekomen met Marco Wassink.” vertelt Marc van Veldhuizen. 

De vraag naar chauffeurs blijft groot, en STL's traject is een aantrekkelijke optie om nieuw talent aan te trekken."


Talent en werkgevers samenbrengen op de STL instapdagen 

De STL instapdagen is een goede plek om nieuw personeel te vinden. Tijdens een instapavond is ook een banenmarkt aanwezig. Werkgevers kunnen hier in contact komen met werkzoekenden. Op de instapdag in het stadion van voetbalclub Vitesse kwamen Marco Wassink en Marc Veldhuizen met elkaar in contact en er was meteen een goede klik. 

“We hadden gelijk een goed gevoel bij Marco. Hij was werkzaam als adviseur van badkamers in het hogere segment. Goede communicatieve vaardigheden zijn in zo’n baan vanzelfsprekend en dit komt ook goed van pas als vrachtwagenchauffeur. Wij vinden dat een chauffeur ons visitekaartje is. Daarom hebben we erg ons best gedaan om Marco bij ons team te voegen. Dat is gelukt.” zegt Marc trots.

Kom werken in de transport en logistiek: chauffeur Ramon

Met jouw bedrijf op de ikwordvrachtwagenchauffeur instapdag staan?

Regelmatig organiseert STL banenmarkten bij jou in de regio. Meld je aan voor een instapdag bij jou in de buurt.  

Aanmelden

Opleiden en behouden van mensen 

Nadat je iemand hebt aangenomen wil je ze zo lang mogelijk behouden. Een goede ‘onboarding’ is daarom belangrijk. 

“Als je investeert in het opleiden van nieuwe mensen wil je natuurlijk niet dat ze na een korte periode al ontslag nemen. Daarom vinden wij het belangrijk dat iemand zich thuis voelt binnen ons bedrijf. Nieuwe chauffeurs zoals Marco worden begeleid door onze mentorchauffeurs. Daar kunnen ze altijd terecht met vragen en advies. We gooien niet zomaar iemand in het diepe. Dit werkt goed, want we hebben weinig verloop. Ik ga ook zeker mijn best doen om Marco lang te behouden, want we zijn zeer blij met hem.” 

Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Meer weten? Bel of mail ons!

Stel je vragen aan onze adviseurs. We geven je graag advies over instroom!

Bel: 088 - 2596121

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?