Door een storing zijn we tijdelijk telefonisch minder goed bereikbaar Meer informatie
Kraanmachinist
Producten en diensten

Zoek je nieuwe kraanmachinisten?

De sector zit te springen om kraanmachinisten. Daarom helpt Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) je graag aan gemotiveerde kandidaten. Zo kun je geschikte doorstromers en zij-instromers een rijopleiding aanbieden, mét hulp van subsidie. De eerste stap op weg naar de functie van Machinist Mobiele (Toren)kraan.

60% subsidie rijopleiding voor zij-instromers

Voor zij-instromers (die nu buiten de sector werken of werkloos zijn) ontvang je een subsidie van 60% op het lesgeld. Je kandidaat betaalt een eigen bijdrage van maximaal 15% van de rijopleiding. 

Zij-instromers gaan na hun rijopleiding meteen bij je aan de slag. Je neemt je nieuwe medewerker dan voor minimaal 1 jaar en minimaal 32 uur per week in dienst. Je kunt ook kiezen voor een contract van minimaal 2 jaar en minimaal 24 uur per week. Deze baangarantie geldt als voorwaarde. 

Verplichte nascholing voor vrachtwagenchauffeurs

Kandidaten zij-instroom aanmelden

Een kandidaat die niet in dienst is bij een SOOB-bedrijf een rijopleiding aanbieden? Of een werkzoekende? Als werkgever ontvang je dan 60% subsidie op een groot deel van de rijopleiding! Meld je kandidaat snel aan.

Aanmelden kandidaat

Kraanmachinist worden?

01:48

75% subsidie rijopleidingen voor doorstromers

Je kunt iemand die al bij jou in dienst is laten doorstromen naar de functie van Machinist Mobiele (Toren)kraan. Dat begint met de rijopleiding C of CE. Voor een doorstroom-kandidaat wordt 75% van het lesgeld gesubsidieerd. Je kandidaat betaalt geen eigen bijdrage. 


"Het omscholen van mensen is aantrekkelijk, omdat we gewoon heel veel mensen nodig hebben." Bob Bruijsten, directeur Kuiphuis Kraanverhuur 

Jouw doorstromer kan ook elders in de sector werken. De vereiste is dat je kandidaat minimaal 32 per week werkt bij een bedrijf dat aan SOOB afdraagt. Je kandidaat gaat na de opleiding bij jou aan de slag met een contract voor onbepaalde tijd. Dat is een voorwaarde van deze subsidie.  


 In de brochure van SOOB Subsidiepunt staan alle opleidingen met subsidie voor doorstromers.

Doorstroom en zij-instroom

Kandidaten doorstroom aanmelden

Heb jij een werknemer in dienst die graag wilt doorstromen naar een andere functie binnen je bedrijf? Hier bieden we ook subsidie voor aan! Meld je kandidaat snel aan.

Aanmelden kandidaat

Subsidie behalen certificaat TCVT  

TCVT staat voor (Stichting) Toezicht Certificatie Verticaal Transport. Het TCVT-certificaat is verplicht voor machinisten van een mobiele kraan, torenkraan, mobiele torenkraan, funderingsmachine, autolaadkraan, grondverzetmachine en verreiker.  

Voor de TCVT-opleidingen biedt SOOB subsidies aan. Ook voor de heropleidingen zijn subsidies beschikbaar. Deze subsidies gelden voor medewerkers die al bij je in dienst zijn of elders in de sector werken. 

Heb je een doorstromer die op de mobiele (toren)kraan wil werken? Dan kan je subsidie aanvragen voor de volgende opleidingen:

 

  Max. subsidiabele dagprijs   

   Max.subsidiabele duur (dag)

Machinist Mobiele Kraan (MMK)

345,38

20

MMK heropleiding

420,50

10

Machinist Mobiele Torenkraan

338,50

20

MTK heropleiding

394,00

10


Zie ook de brochure van SOOB Subsidiepunt voor een toelichting. Let ook op de maximale dagprijs die subsidiabel is en op het maximaal aantal opleidingsdagen. In de brochure staat een rekenvoorbeeld.

Download SOOB Subsidie 2022 brochure

In de brochure van SOOB Subsidiepunt staan alle opleidingen met subsidie voor zij-instromers.

Download de brochure (5,09 MB)

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen over instroom en doorstroom

Meer weten?

Neem contact op met de adviseurs van het mobiliteitscentrum.

Bel: 088 - 2596106

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via: