Kraan
Producten en diensten

Zoek je nieuwe kraanmachinisten?

De sector zit te springen om kraanmachinisten. Daarom helpt Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) je graag aan gemotiveerde kandidaten. Zo kun je geschikte doorstromers een rijopleiding aanbieden, mét hulp van subsidie. De eerste stap op weg naar de functie van Machinist Mobiele (Toren)kraan.

75% subsidie rijopleidingen voor doorstromers

Je kunt iemand die al bij jou in dienst is laten doorstromen naar de functie van Machinist Mobiele (Toren)kraan. Dat begint met de rijopleiding C of CE. Voor een doorstroom-kandidaat wordt 75% van het lesgeld gesubsidieerd. Je kandidaat betaalt geen eigen bijdrage. 


"Het omscholen van mensen is aantrekkelijk, omdat we gewoon heel veel mensen nodig hebben." Bob Bruijsten, directeur Kuiphuis Kraanverhuur 

Jouw doorstromer kan ook elders in de sector werken. De vereiste is dat je kandidaat minimaal 32 per week werkt bij een bedrijf dat aan SOOB afdraagt. Je kandidaat gaat na de opleiding bij jou aan de slag met een contract voor onbepaalde tijd. Dat is een voorwaarde van deze subsidie.  

Download SOOB Subsidie 2024 brochure

In de brochure van SOOB Subsidiepunt staan alle opleidingen met subsidie voor doorstromers.

Zij-instroom en doorstroom in de transport en logistiek

Kandidaten doorstroom aanmelden

Heb jij een werknemer in dienst die graag wilt doorstromen naar een andere functie binnen je bedrijf? Hier bieden we ook subsidie voor aan! Meld je kandidaat snel aan.
Aanmelden kandidaat
Kraanmachinist in de transport en logistiek

Kraanmachinist worden?

1 minuut en 48 seconden

Subsidie behalen certificaat TCVT  

TCVT staat voor (Stichting) Toezicht Certificatie Verticaal Transport. Het TCVT-certificaat is verplicht voor machinisten van een mobiele kraan, torenkraan, mobiele torenkraan, funderingsmachine, autolaadkraan, grondverzetmachine en verreiker.  

Voor de TCVT-opleidingen biedt SOOB subsidies aan. Ook voor de heropleidingen zijn subsidies beschikbaar. Deze subsidies gelden voor medewerkers die al bij je in dienst zijn of elders in de sector werken. 

Heb je een doorstromer die op de mobiele (toren)kraan wil werken? Dan kan je subsidie aanvragen voor de volgende opleidingen:

 

  Max. subsidiabele dagprijs   

   Max.subsidiabele duur (dag)

Machinist Mobiele Kraan (MMK)

345,38

20

MMK heropleiding

420,50

10

Machinist Mobiele Torenkraan

338,50

20

MTK heropleiding

394,00

10


Zie ook de brochure van SOOB Subsidiepunt voor een toelichting. Let ook op de maximale dagprijs die subsidiabel is en op het maximaal aantal opleidingsdagen. In de brochure staat een rekenvoorbeeld.

Veelgestelde vragen

Contact met medewerkers van STL

Meer weten?

Neem contact op met de adviseurs van het mobiliteitscentrum.

Bel: 088 - 2596106

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?