Veilig en vitaal werken in de transport en logistiek
Producten en diensten

Vertrouwenspersoon: jouw luisterend oor bij ongewenst gedrag

Ongewenst gedrag op het werk is onacceptabel. Heb jij te maken met ongewenst gedrag? Dan kun je terecht bij de vertrouwenspersoon binnen jouw bedrijf. Of bij de vertrouwenspersoon van Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL).

Ongewenst gedrag

Een foute grap, een discriminerende opmerking of intimiderend gedrag. Dat kan veel impact op je hebben. Het raakt je persoonlijk als iemand over je uiterlijk begint, je betast of seksueel getinte opmerkingen maakt. Pesten, agressie, geweld…het is allemaal niet toelaatbaar! Je kunt er zelfs behoorlijk ziek van worden. Buikpijn, slecht slapen, met stress naar het werk gaan, tot aan een depressie toe.  

Maak melding van ongewenst gedrag! 

Misschien heb jij met ongewenst gedrag te maken. En misschien heb je die collega of leidinggevende daarop aangesproken, maar hielp dat niet. Dan kun je stappen ondernemen! Je kunt bijvoorbeeld bij de vertrouwenspersoon terecht. 

Wat is een vertrouwenspersoon?

De meeste bedrijven hebben een vertrouwenspersoon. Soms kun je zelfs bij meerdere vertrouwenspersonen terecht. De vertrouwenspersoon is meestal een collega van je. Soms is het iemand van buiten het bedrijf. Weet je niet wie in jouw bedrijf die rol heeft? Vraag dan aan iemand die je vertrouwt bij wie je moet zijn!  

Je kunt bij de vertrouwenspersoon je verhaal kwijt. Alles wat je zegt, blijft tussen jullie. De vertrouwenspersoon heeft namelijk geheimhoudingsplicht. De vertrouwenspersoon kan je ook adviseren over wat je kan ondernemen.  

Vertrouwenspersoon werknemer

Vertrouwenspersoon van STL

Als je het lastig vindt om de vertrouwenspersoon binnen het bedrijf om advies te vragen kan je ook terecht bij de vertrouwenspersoon van STL. Elke werknemer in de transport en logistiek, kan met ervaringen van ongewenst gedrag bij STL terecht. Bel of mail gerust.

Wat kun je zelf doen? 

Ervaar jij het gedrag van een collega of leidinggevende als storend of pijnlijk? Laat de ander dan weten dat hij of zij te ver gaat! Bespreek het samen, misschien is de ander zich er helemaal niet bewust van. Vaak zal het ongewenste gedrag stoppen als je de ander erom vraagt. 

Gaat het gedrag gewoon door? Bespreek het dan met de vertrouwenspersoon. Vaak staat er in het personeelshandboek of het chauffeurshandboek ook veel over ongewenst gedrag en over de stappen die je kunt zetten.  

Je hebt van niemand toestemming nodig om contact op te nemen met de vertrouwenspersoon. Er zijn ook geen kosten aan verbonden. Wacht er dus niet mee! 

Contact met de vertrouwenspersoon van STL?

De vertrouwenspersoon van STL bereik je via 06-23559402 of vertrouwenspersoon@stlwerkt.nlVermeld in je mail ook het telefoonnummer (en misschien het tijdstip) waarop je gebeld wilt worden. Je telefoongesprekken en e-mails worden vertrouwelijk behandeld. 

Veelgestelde vragen

Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Kom je er zelf niet uit?

Meld ongewenst gedrag bij de vertrouwenspersoon van STL!

Bel: 06-23559402

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?