DHL Mariette Goertz Transport en Logistiek
Ervaringen met duurzame inzetbaarheid

Meer stress en verzuim door financiële problemen. DHL doorbreekt het taboe!

Niemand praat graag over zijn of haar slechte financiële situatie. Doorbreek het taboe en ga het gesprek aan. Wees proactief en durf te vragen aan je werknemers. DHL Parcel zag het aantal loonbeslagen stijgen en biedt haar medewerkers een helpende hand door ze onder andere de weg te wijzen naar budgetcoaching via STL.

Deel deze pagina

Chauffeurs en loodsmedewerkers worden hard getroffen

DHL Parcel zag het aantal loonbeslagen stijgen. Bij het bedrijf werken bijna 10.000 mensen. Een groot gedeelte hiervan is werkzaam in het operationele gedeelte als chauffeur, loodsmedewerker of bezorger. “Deze groep wordt hard getroffen door de inflatie. Als werkgever wil je ze op alle fronten steunen, maar je moet dan wel inzicht hebben in het probleem.” Vertelt Mariëtte Goertz, Health Specialist bij DHL Parcel. 

Een hoger verzuim bij jouw medewerkers voorkomen?

Vaak zijn er signalen dat er problemen zijn. HR Business partner Marit Russ legt uit. “Verzuim is één van die signalen die je kunt linken aan geldzorgen. Medewerkers met schulden zijn geneigd vaker en kort te verzuimen. Je kunt je voorstellen dat als je geldzorgen hebt, je ook niet altijd goed kunt focussen op je dagelijkse werkzaamheden. Dit kan leiden tot minder productief zijn en foutjes maken. Het is daarom ontzettend belangrijk om met iemand in gesprek te gaan als je die opening daartoe ziet. DHL biedt haar leidinggevenden een kennissessie om de signalen beter te kunnen herkennen en ze door te verwijzen naar hulpinstanties zoals STL.” 

Budgetcoaching via STL 

Via STL kunnen jouw medewerkers kosteloos gebruik maken van budgetcoaching. Een budgetcoach komt bij hen aan huis of spreekt ze online. De coach helpt hen om inzicht te krijgen of om schulden weg te werken. Bij budgetcoaching kan je ook denken aan het regelen van een belastingteruggave of een schuldsanering. Hulp in een vroeg stadium kan erger voorkomen. Zeker nu alles duurder wordt. 

Proactieve benadering via een online platform

“Via een platform op de website van DHL kunnen medewerkers terecht voor vragen en informatie over financiële zaken. Via beeldschermen worden werknemers geattendeerd op het bestaan van het platform en budgetcoaching. Behalve een link op de (digitale) loonstrook die meteen doorlinkt naar budgetcoaching van STL, is er ook een scanbare QR-code op flyers en memo’s waarmee medewerkers meteen op de juiste pagina uitkomen. 

Passende hulp voor ieders financiële probleem

Op drie verschillende niveaus kunnen medewerkers hulp krijgen via de website. Niveau 1 betreft laagdrempelige tips. Op niveau 2 vinden medewerkers een verwijzing naar verschillende instanties die kunnen ondersteunen en op niveau 3 kunnen medewerkers bekijken of en hoe zij in aanmerking kunnen komen voor financiële tegemoetkoming vanuit de overheid. We krijgen veel reacties op deze actie. Budgetcoaching leeft!”, aldus Mariëtte Goertz. 

Toolkit in de transport en logistiek

Meer weten over budgetcoaching?

Wil jij weten wat budgetcoaching van STL voor jouw medewerkers en hun geldzaken kan betekenen?  

Neem contact op met onze adviseurs
Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Meer weten? Bel ons voor advies!

Wij komen graag met je in contact voor een goed gesprek over budgetcoaching.

Bel: 088 - 2596121

Wij zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via: