Vrachtwagenchauffeur Jessica over afvallen
Ervaringen

Supervrouw in de supermarktdistributie

De 39-jarige Jessica bevoorraadt dagelijks de Nederlandse supermarkten. Met haar grote Mercedes Actros manoeuvreert ze met groot gemak door smalle straten, woonwijken en over drukke winkelcentra. Maar er is nog iets wat haar speciaal maakt. Ze viel in een jaar tijd meer dan 80 kilo af!

Deel deze pagina

Met een stuur geboren

Jessica is een type waarbij het rijden met de paplepel is ingegoten. Haar vader en oom waren ook chauffeur en ze ging als klein meisje regelmatig mee. Toch koos ze voor een carrière in de paardensport. “Ik ben een echt paardenmeisje en ik vond het supergaaf dat ik aan de slag kon bij een grote stal. Maar na een aantal jaren begon het toch te kriebelen om ook in het transport te gaan werken.”  

Jessica ging eerst aan de slag als taxichauffeur. Via een uitzendbureau kreeg ze een baan aangeboden als vrachtwagenchauffeur. “Zo ben ik de supermarktdistributie ingerold. Ik doe het nu bijna 6 jaar en het bevalt mij prima!”  

Drie ritten op de planning 

Jessica is in dienst bij Achteres transport in het Overijsselse Daarle. Vandaag rijdt ze in opdracht van Tielbeke uit Lemelerveld voor een supermarktketen in Beilen. Er staan drie ritten op de planning. Daarbij worden twee winkels bevoorraad en een pendelrit naar het distributiecentrum in Raalte gereden. “Zwaar werk is het niet. Sommige containers zijn wel zwaar. Met bier of melk bijvoorbeeld. Maar je krijgt hulp tijdens het laden en lossen. Vele handen maken licht werk!” 

“Weer paardrijden was mijn doel. Ik kocht alvast een paard als motivatie”

Een mens kwijt 

Terwijl we onderweg zijn, vertelt Jessica over haar transformatie. “Een jaar geleden onderging ik een maagverkleining. Een maagverkleining is een operatie die helpt om blijvend gewicht te verliezen bij ernstig overgewicht. Een chirurg maakt je maag kleiner zodat je alleen nog kleine porties kunt eten. Hierdoor viel ik tachtig kilo af! Mijn doel was om weer paard te kunnen rijden. Ik kocht alvast een paard als motivatie. Ik werk vier dagen per week zodat ik tijd heb om mijn passie te kunnen doen.” 

Jessica kreeg hulp van een diëtist en zocht ze hulp bij een lotgenoten groep. Online kwam ze in contact met mensen die ook een maag verkleinende operatie hebben ondergaan. “Een maagverkleining is een stevige operatie. Het was fijn om met mensen te praten die weten wat je doormaakt tijdens zo’n periode. Ik heb met een aantal mensen zó goed contact, dat het echte vrienden zijn geworden. Ik werk nu vier dagen per week, zodat ik tijd genoeg heb om paard te rijden.” 

Vitaal aan het werk in de transport en logistiek

Wil jij ook aan de slag gaan om af te vallen?

Altijd maar weer die extra kilo’s meesjouwen is namelijk slecht voor je lichaam en je conditie

Ga aan de slag met afvallen!
Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Meer informatie?

Neem contact met ons op. Onze adviseurs helpen je graag verder.

Bel: 088 - 2596271

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via: