Gezond afvallen in de transport en logistiek

Gezond afvallen? STL helpt!

Heb jij een zittend beroep en werk je in de transport of logistieke sector? Bijvoorbeeld als vrachtwagenchauffeur? En wil jij graag afvallen? Het maakt niet uit of je het al eerder probeerde, of dat je nu voor het eerst wil afvallen. STL helpt je graag op weg. STL helpt werknemers in de transport- en logistieke sector met gezond afvallen. Bij ons kun je terecht voor persoonlijke coaching bij gezond afvallen, vaak ook nog kosteloos.

Starten met gezond afvallen 

Hoe start je met gezond afvallen? Dat is vaak de eerste vraag die opkomt als je wilt afvallen. Begin met meten hoe je er nu voor staat. Dat doe je heel simpel door jezelf te wegen. Je weet dan het gewicht waarmee je jouw dieet start. Meet daarnaast je buikomvang, of bereken je BMI. 

Van startgewicht naar streefgewicht 

Kom erachter hoeveel je nu weegt. Dit noemen we het startgewicht. Beantwoord daarna de volgende twee vragen: 

  1. Hoeveel wil je afvallen? Dus, wat is je streefgewicht? 
  2. Wat is je plan om je streefgewicht te bereiken? 

Punt 2, je plan om je streefgewicht te halen, verdeel je in kleinere stappen. Bedenk wat je mag eten om je streefgewicht te halen. Welke 'oude' eetgewoontes je wilt veranderen. En ga je meer bewegen? Zo ja, hoe en wanneer? 

Gezond gewicht in transport en logistiek

Je streefgewicht kan je bepalen op de volgende manieren: 

  • Overleg met een professional, zoals een arts of coach, wat een goed streefgewicht voor jou is.  
  • Ga uit van de BMI waarde die bij jouw lengte past. 
  • Bepaal zelf een haalbaar doel. Het verbeteren van je gezondheid kan al door 5% of 10% van je lichaamsgewicht af te halen. Een haalbaar doel stellen, helpt je gemotiveerd te blijven. 

Het kan best lang duren voordat je je doel haalt. Dat is waarom afvallen op de lange termijn voor veel mensen moeilijk is. Afvallen vraagt om veel meer dan 'even' op dieet gaan. Het vraagt om een lange verandering van je gewoontes. Blijf daarom altijd aan je doel denken, ook als het even niet meezit. Onze extra tip: zoek hulp! In je omgeving of ergens anders, zoals bij STL. 

Wat is BMI?  

Wat betekent BMI nu precies? We leggen het even kort uit. BMI staat voor Body Mass Index. Het is een manier om je gewicht in verhouding tot je lengte te bepalen. Je berekent je BMI door je lichaamsgewicht (in kilo’s) te delen door het kwadraat van je lengte (in meters). Een BMI van 18,5 tot 24,9 geldt als gezond, een BMI van 25 of hoger betekent overgewicht en een BMI van 30 of hoger geldt als obesitas (ernstig overgewicht). Een voorbeeld: weeg je 100 kilo en ben je 1 meter 80 lang, dan bereken je je BMI door: 100 / (1,80 x 1,80 meter) = 30,9. Dat is net boven de 30, dus dan heb je ernstig overgewicht. 

Dat is best een ingewikkelde berekening. Op internet kun je gelukkig makkelijk een rekenhulp vinden, als je bijvoorbeeld ‘BMI berekenen’ in Google intikt. 

Gezond eten in transport en logistiek

Tips van vrachtwagenchauffeur Jarno

Maak kennis met Jarno. Jarno is een vrachtwagenchauffeur die zelf veel is afgevallen. Hij zocht hulp van een coach via STL en viel 8 kilo af in 12 weken! Hij hield bij hoe dit ging. Zijn ervaringen verzamelde hij in een e-book. Vind je het lastig om zelf te bedenken hoe je kunt afvallen, als je veel werkt en/of onderweg bent? 

 Jarno ging jou voor! Het e-book van Jarno staat bomvol tips uit de praktijk. Laat je inspireren en ga er direct mee aan de slag. Download het e-book van Jarno hier!

Download de tips van Jarno!

Moeite met afvallen? STL helpt

Hoe helpt STL jou met afvallen? Via STL schakel je makkelijk en snel een coach in. Deze coach weet alles over afvallen en geeft je tips op maat. De coach kent de transport en logistieke sector heel goed, dus hij of zij geeft tips waar jij echt iets aan hebt. 

Meer weten? Je leest het allemaal op onze andere pagina over hulp bij afvallen


Gevolgen van een ongezonde leefstijl 

Een ongezonde manier van leven kan voor problemen zorgen: 

  • Je wordt makkelijk te zwaar. 
  • Je hebt minder energie en wordt sneller moe. 
  • Je hebt meer kans op hart- en vaatziekten. 
  • Je hebt meer kans op suikerziekte en andere ziektes en klachten. 

Je wil het risico natuurlijk niet lopen om een van deze klachten te krijgen. Zorg dus voor een gezonde leefstijl, en begin bij afvallen met onze tips. 

Hulp nodig? STL staat voor je klaar met ervaren coaches Meer informatie

Succesverhalen van collega’s

Afvallen kan even duren, maar geef niet op! 

Afvallen kost veel tijd en moeite, maar geef niet op. Stel een echt haalbaar doel en maak daar een plan voor. Begin met kleine veranderingen in wat je eet en hoe vaak je beweegt. Doe dit langzaam, met kleine stappen. Blijf gemotiveerd en daag jezelf uit. Denk eraan dat je niet perfect hoeft te zijn en dat fouten maken normaal is. Beloon jezelf voor je harde werk en voel je trots op elke stap naar je doel. Blijf volhouden. Je zult zien dat het resultaat de moeite waard is! 

Veelgestelde vragen over afvallen

Alle vragen
Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Vragen?

Heb je vragen over afvallen? Bel ons!

Bel: 088 - 2596271

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?