Vrachtwagenchauffeur Sebastian Hoefs in de keuken om af te vallen
Ervaringen

-24 kilo! Het geheim achter het dieet van Sebastian Hoefs

Wie ons en Sebastian hebben gevolgd weten dit al. Onze ster uit Koken met Truckers is maar liefst 24 kilo afgevallen. Een topprestatie en een voorbeeld voor velen. Wij zochten hem thuis op om hem zijn te grote hemd van het lijf te vragen. Hoe kreeg hij dit voor elkaar?

Deel deze pagina

Terug naar het begin

Vorig jaar september begon de 41-jarige internationaal vrachtwagenchauffeur aan een afvaltraject van Sectorinstituut Transport en Logistiek. In zijn filmpjes op Youtube en sociale media hield hij zijn uitdaging bij.

“In mijn vorige interview met jullie gaf ik aan dat ik 10 kilo wilde afvallen. Dat is iets meer geworden. In 24 weken ben ik 24 kilo afgevallen. Dat had ik ook niet verwacht. Het werken met een diëtist en beweegcoach heeft goed geholpen. Een stok achter de deur zorgt voor extra motivatie. Wel denken mensen dat ik alleen maar als een konijn eet, maar dat is niet waar.”

Lees hier het eerste interview met Sebastian


De Groenteman eet ook pizza

Door zijn collega’s bij Hartog Transport wordt Sebastian ook wel De Groenteman genoemd. Dit omdat zijn koelkast gevuld is met groente en fruit. Maar als je voornamelijk in Italië rijdt dan ontkom je niet aan de heerlijke gerechten uit de Italiaanse keuken.

“Ik eet ook pizza, pasta of patat. In Italië gaat een maaltijd vaak samen met een goed glas wijn. Dit hoef je ook écht niet allemaal op te geven. Wel hou ik er rekening mee. Als ik weet dat ik ’s avonds uit eten ga, dan neem ik een lichte lunch. Bijvoorbeeld een salade met witlof of spinazie. Alles draait om balans.”


Vrachtwagenchauffeur Sebastian Hoefs in de keuken om af te vallen
Nu al gemotiveerd door Sebastian en wil je ook je gezondheid verbeteren? Ga ervoor!
Vrachtwagenchauffeur Sebastian Hoefs afvaltrajectTouwtjespringen en push-ups

Voor een internationaal chauffeur kan sporten een uitdaging zijn. Maar daar heeft Sebastian ook iets op gevonden. 

“Ik heb mij niet laten weerhouden door het feit dat een sportschoolbezoek lastig is. Onderweg kan je ook sporten. Ik ben gaan touwtjespringen en doe vijftig push-ups per dag. In mijn rust ga ik graag een stuk wandelen. Zo zie ik ook nog iets van de plekken waar ik kom.”


Volhouden

Sebastian heeft vaker een dieet gevolgd, maar viel ook terug in zijn oude patroon. Nu is hij zelfverzekerd dat hij dit gaat volhouden.

“Ik heb geen dieet gevolg maar een leefstijlverandering. Omdat ik 24 weken mijn patroon heb veranderd zit dit nu in mijn systeem. Gezond eten en bewegen is routine geworden. Ik hoef er geen speciale dingen voor te kopen en ik sta geen uren in de keuken om moeilijke gerechten te bereiden. Samen met mijn diëtist heb ik gezocht naar een gezonde leefstijl die bij mijn leven past. En dat is zeker gelukt!”

Vrachtwagenchauffeur Sebastian Hoefs afvaltraject
Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Meer weten over afvallen?

Neem contact met ons op. Onze adviseurs helpen je graag verder.

Bel: 088 - 2596271

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?