Bianca Schoenmaker werkt als chauffeur in transport en logistiek en gaat afvallen
Ervaringen

“Met een dikke kont op een paard zitten ziet er niet uit”

In de wereld van transport en logistiek zijn niet alleen de vrachtwagens in beweging. Ook de mensen die werken in deze sector zijn volop in beweging. Ook vrachtwagenchauffeur Bianca Schoenmakers is iemand die niet stil zit. Ze is begonnen met afvallen met hulp van Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL).

Even voorstellen

De 41-jarige Bianca Schoenmakers is voor velen geen onbekende in de logistieke sector. Op haar TikTok-kanaal @chauffeusebianca heeft ze 17.000 volgers. Hier laat ze haar werk als chauffeur van zowel een RMO-auto zien als die van distributiechauffeur. En ook in de paardensport is Bianca bekend. Op haar Instagram-account @bianca.schoenmakers houdt ze haar 54.000 volgers op de hoogte van haar leven als trainer. Maar hoe blijf je in balans met drie zeer afwisselende banen?

“Dat is inderdaad een valkuil. Ik heb drie werkgevers. In de paardensport werk ik als zelfstandig paardentrainer. Ik heb op hoog niveau paardgereden en nu draag ik mijn kennis graag door.  Ruiters of maneges huren mij in om te helpen bij het trainen van dressuur- en springpaarden. Ook geef ik workshops. Als chauffeur werk ik voor Aarts Transport als distributiechauffeur en ik werk bij van der Mierden op een melkwagen. Ook wel Rijdende Melk Ontvangst (RMO) genoemd.”

Bianca Schoenmaker werkt als chauffeur in transport en logistiek en gaat afvallen
Nu al gemotiveerd door Bianca en wil je ook je gezondheid verbeteren? Ga ervoor!
Bianca Schoenmaker werkt als chauffeur in transport en logistiek en gaat afvallen


Veel afwisseling

Dat Bianca geen standaard leven heeft wordt al snel duidelijk. Maar hoe komt iemand uit de topsport op een vrachtwagen terecht?

 “Dat is niet zo heel erg gek. In de paardensport zijn dressuur- en springwedstrijden belangrijk, maar nog belangrijker is de handel in paarden en paardensperma. Voor mijn werk bij de maneges moest ik vaak paarden vervoeren. Als je meer dan twee paarden wilt vervoeren heb je een groot rijbewijs nodig. Al meer dan twintig jaar geleden heb ik mijn groot rijbewijs gehaald puur voor de paardensport, maar komt nu ook mooi van pas. Ik wilde na een leven tussen de paarden ook wel eens iets anders. Het rijden op de vrachtwagen is een mooie afwisseling. Het beste van twee werelden zeg maar. ”Toch kiezen van een snelle en makkelijke maaltijd

De diverse banen hebben ook een keerzijde. Het leven van Bianca is nogal onregelmatig. “Omdat ik drie banen heb, heb ik ook verschillende ritmes. Als ik vroeg ben begonnen en ´s avonds laat thuis ben, kies ik toch voor iets makkelijks. Snel even een frietje of een kant en klaar maaltijd. En ik ben eerlijk gezegd ook een snoepkont. Ik hou van drop en chocola. En de zak moet dan ook op uiteraard. Ik kan niet één dropje eten.”

Bianca Schoenmaker werkt als chauffeur in transport en logistiek en gaat afvallen
Bianca Schoenmaker werkt als chauffeur in transport en logistiek en gaat afvallenWaarom Stok achter de Deur?

“Met een dikke kont op een paard zitten ziet er natuurlijk niet uit. Dat is geen reclame voor een topsporter. En dankzij mijn werk als chauffeur kan ik gebruik maken van de diensten van STL. Dus waarom zou ik het niet doen. Een paar kilo eraf zodat ik weer in mijn oude broeken pas zou geweldig zijn. Daar ga ik voor!”

Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Meer weten over afvallen?

Neem contact met ons op. Onze adviseurs helpen je graag verder.

Bel: 088 - 2596271

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via: