Afvallen Esther van Diemen, STL Stok achter de deur
Ervaringen

30 kilo afgevallen met het ´Stok achter de deur´ afvaltraject van STL 

Esther van Diemen (57) viel 30 kg af door haar deelname aan het ‘Stok achter de deur’ afvaltraject van STL. Samen met twee coaches wist zij haar leefpatroon te veranderen. “Ik kan nu weer leuke kleren kopen in boetiekjes en hoef niet meer naar speciale winkels.” 

Deel deze pagina

In 24 weken een gezonder leven met duurzame inzetbaarheid van STL 

Esther volgde voor haar verandering het ‘Stok achter de deur’ traject van STL. Samen met een voedingscoach nam ze haar eetpatroon onder de loep. “Ik at niet ongezond, maar wel in de verkeerde verhoudingen. Ik ben toen aan de slag gegaan met de tips van de voedingscoach. Aan het begin van het traject vond ik dit erg lastig, want ik moest veel zelf uitzoeken. Toen ik het eetpatroon onder de knie had kon ik het goed volhouden. Het zit nu in mijn systeem en eet gebalanceerd. Je volgt in het traject geen dieet, maar legt de basis voor een gezonde leefstijl. Dit is het grote voordeel van duurzame inzetbaarheid.” zegt Esther.  

 Nooit meer buiten adem na een wandeling door de bergen   

Meer bewegen speelt een belangrijke rol in een gezonde leefstijl. Ook Esther ging meer bewegen. Haar doel was om de berg vlak bij haar favoriete camping in Frankrijk zonder moeite op te kunnen lopen. “In september 2021 was ik op vakantie in Zuid-Frankrijk. Als je een rondje over de camping wilde wandelen moest je een steile berg op. Ik moest meerdere keren stoppen om op adem te komen. Dit voelde voor mij niet oké.”  

Tijdens het ‘Stok achter de deur’ traject van STL kreeg Esther begeleiding van een beweegcoach. Ze werd op een positieve manier gemotiveerd en kreeg persoonlijke adviezen. “Ik heb thuis een kamer ingericht met een crosstrainer en een krachtstation. Ik begon rustig en bouwde dit op naar 30 à 40 minuten per training. Daarnaast ben ik veel gaan wandelen en fietsen. Ik heb ook een zit-en stabureau gekocht. Alles bij elkaar heeft dit ertoe geleid dat ik veel meer ben gaan bewegen. Afgelopen jaar was ik weer op de camping in Zuid-Frankrijk. De berg bewandelen was nu een makkie!” zegt Esther trots.  

Afvallen Esther van Diemen dankzij STL Stok achter de deur

Esther vult aan: “Iedereen die gemotiveerd is om gezonder te leven kan ik het programma aanraden. Ik kon altijd bij mijn coaches Merel en Marja terecht met mijn vragen. Ik werd op een positieve manier ondersteund met persoonlijke adviezen. Ook fijn dat je niet veroordeeld wordt als bepaalde aanpassingen minder makkelijk gaan. Bij een dieet voelt het als falen als het niet lukt om je eraan te houden. Dat is niet bij dit programma. Het draait om gedragsverandering en dat heeft tijd nodig, het hoeft niet allemaal in één keer.”  

Afvalcoaching in transport en logistiek

Ga ook aan de slag met jouw vitaliteit

Wil jij stoppen met roken, verminderen van stress of net als Esther een gezondere leefstijl? Ga dan zelf aan de slag met duurzame inzetbaarheid van STL. 

Ga aan de slag met afvallen!

Van kleding kopen weer een feest gemaakt 

Door meer te bewegen en anders te gaan eten wist Esther in totaal 30 kilo af te vallen. Een geweldige prestatie! Naast gezonde maaltijden die veel groenten en volkorenproducten bevatten is er ook ruimte om af en toe te zondigen. Zo had Esther nooit het gevoel iets te moeten laten. “Ik ben anders gaan koken. Veel volkoren producten en groenten. Geen pakjes, geen suiker, geen zout meer. Maar wel met lekkere kruiden. Ik red het makkelijk om 400 gram groenten per dag te eten. Volkorenpasta en zilvervliesrijst vind ik heerlijk. Doordat ik bewuster eet, snoep ik bijna niet meer. Ik heb niet het gevoel dat ik dingen moet laten. Af en toe een gebakje kan prima, en ik geniet daar dan extra van. Met mijn nieuwe leefstijl ben ik 30 kilo afgevallen. Kleding kopen is nu echt weer een feestje voor mij!”   

Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Meer informatie?

Neem contact met ons op. Onze adviseurs helpen je graag verder.

Bel: 088 - 2596271

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?