Afvalcoaching in transport en logistiek

Hulp bij afvallen

Een zittend beroep, te weinig beweging, lange en onregelmatige werktijden. Overal de verleiding om ongezonde snacks te eten. Door de jaren heen zijn de kilo’s er ongemerkt aangevlogen. Maar hoe raak je deze overtollige kilo’s weer kwijt? En waar begin je?

Een coach kan hulp bieden bij afvallen. Ga samen met een STL coach aan de slag met je voeding, beweging en leefstijl. 

Afvallen als chauffeur is niet makkelijk

Als chauffeur zit je het grootste deel van je werkdag. Het werk als chauffeur betekent vaak heel lang rijden, en dat maakt het moeilijk om genoeg te bewegen. Daarom is het begrijpelijk dat het lastig kan zijn om je gewicht onder controle te houden, vooral omdat chauffeurs vaak onderweg zijn en vaak makkelijk bij fastfoodrestaurants en ongezond eten kunnen komen. 

Werk je bijvoorbeeld in een magazijn, dan beweeg je weliswaar vrij veel. Maar dan kun je alsnog ongemerkt te zwaar worden. Wat voor werk je ook doet, probeer gezonder te eten en wat meer te bewegen. Het is in jouw eigen belang en vrijwel altijd verstandig. Je gaat je meteen fitter voelen, daarnaast krijg je meer energie en uiteindelijk ga je lekkerder in je vel zitten. Met deze voordelen zal je ten slotte ook met meer plezier en energie je werk doen.

Meer dan 200 collega's gingen jou voor!

Afvallen samen met een coach

 • Bereik je ideale gewicht
 • Coaches met kennis van de sector
 • 100% privacy gegarandeerd
 • Kosteloos als je onder de CAO Beroepsgoederenvervoer valt
De STL-coaches staan voor je klaar! Vertel ons meer over jezelf en je doelen, zodat we een plan op maat kunnen maken.
Gezond aan het werk in de transport en logistiek

Waarom met een coach aan de slag gaan?

Er zijn veel mensen in de transport en logistiek die willen afvallen. Vaak lukt het echter niet in je eentje. Dat is niets om je voor te schamen. Afvallen kan best een lastige uitdaging zijn. Zoeken naar hulp bij afvallen is heel normaal en verstandig.

Misschien heb je al eerder een dieet, sport of andere manier om af te vallen geprobeerd, maar zonder succes. De meest voorkomende oorzaken waarom mensen afvallen niet volhouden zijn:

 • Je hebt zelf onvoldoende kennis over afvallen
 • Last van mentale blokkades: denken dat je het niet kunt.
 • De motivatie neemt af als het afvallen langzaam gaat of stilvalt.
Ik kamp al mijn hele leven met overgewicht. Heb al eerder geprobeerd om af te vallen. Nu ben ik op de goede weg, dankzij ondersteuning van een diëtiste en een bewegingscoach.
Peter, vrachtwagenchauffeur 


Met een afvalcoach heb je iemand die over de juiste kennis en vaardigheden beschikt om het afvallen voor jou een stuk makkelijker te maken. De voordelen van het hebben van een afvalcoach zijn:

 • Een stok achter de deur
 • Een coach die bekend is met jouw beroep
 • Advies op maat
Vrachtwagenchauffeur Jarno

Doe je voordeel met de tips van Jarno!

Chauffeur Jarno besloot dat het tijd was om iets aan zijn gezondheid te doen. Tijd voor een traject met een afvalcoach. 12 weken lang schreef Jarno hoe hij dit heeft ervaren. Heel zijn avontuur vind je in zijn e-book.

Download het e-book van Jarno

Hoe ziet het coachingstraject eruit en wie kan mij helpen? 

STL begrijpt dat afvallen geen eenvoudige taak is, vooral niet voor mensen met een beroep als chauffeur. Daarom zetten we ervaren coaches in die goed weten wat jouw beroep inhoudt.

De coach zorgt voor een voedingsadvies op maat, voor jouw persoonlijke situatie en wensen. Je krijgt van de coach een advies- en een beweegschema dat perfect aansluit op jouw dagelijkse leven. De coach helpt om je bestaande voedingspatroon te doorbreken. Je krijgt dus een gerichte, persoonlijke aanpak op maat.

Samen werken we aan een gezonder gewicht en een verbeterde levensstijl, waarbij we begrijpen dat altijd maar weer die extra kilo's meesjouwen niet goed is voor je lichaam en conditie. STL staat klaar om je te ondersteunen op deze reis naar een gezondere jij, met aandacht voor:

 • Motivatie
 • Doorzettingsvermogen
 • Druk uit directe omgeving

De coaches die STL inzet zijn zorgvuldig geselecteerd. Het zijn echte specialisten op hun eigen vakgebied, maar weten ook wat er allemaal speelt in ons vakgebied. Daardoor kan de coach jou heel gericht helpen. 

Dus, als je op zoek bent naar professionele begeleiding om af te vallen en je gezondheid te verbeteren, ben je bij STL aan het juiste adres.

Ja, ik wil hulp bij afvallen

Veelgestelde vragen over dit programma

Zij gingen jou voor!

Wil je zelf aan de slag met afvallen?

Wil je eerst zelf aan de slag met afvallen? Met de juiste motivatie kun je prima starten. Kies voor een aanpak in simpele, kleine stappen. Kleine veranderingen in wat je eet, leveren vaak al mooie resultaten op. We geven je alvast een paar handige tips:

 • Drink veel water, neem standaard een fles water mee voor onderweg.
 • Neem de tijd, besef dat je afvallen niet zomaar even doet, maar dat het best een tijd kan duren.
 • Neem je eigen eten mee voor onderweg in de vrachtwagen. Je komt minder in de verleiding om te snacken en je geeft ook nog eens minder geld uit. 
 • Kies bij brood, pasta en rijst voor de volkoren varianten.
 • Probeer elke dag minimaal een half uur te bewegen. Probeer bijvoorbeeld buiten werk wat meer te gaan fietsen, of ga tijdens een pauze een stuk wandelen.
Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Vragen?

Heb je vragen over onze kosteloze coaching bij afvallen? Bel ons!

Bel: 088 - 2596271

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?