Chauffeur van de toekomst

Chauffeur van de toekomst

Welkom in de kamer van de toekomst!

Hier vind je alles over de vrachtwagenchauffeur van de toekomst. We nemen je mee naar het jaar 2030. Denk daarbij aan de ontwikkelingen binnen de logistiek en op technisch gebied voor de chauffeurs van de afgelopen 10 jaar.

Hoe ziet de toekomst van het beroep vrachtwagenchauffeur eruit? 

Eén ding weten we zeker. Alle veranderingen gaan tegenwoordig nog sneller dan de afgelopen jaren. Technische ontwikkelingen zijn nu al bijna niet meer bij te houden. Zo ontwikkelen de rij-taak ondersteunende systemen (ADAS) zich razendsnel. Nieuwe (centrale-) plantechnieken met kunstmatige intelligentie zorgen voor efficiëntere ritten. Daardoor kan de werkdruk omlaag voor de chauffeur van de toekomst.

Lees ook: Hoe ziet het chauffeursvak eruit in 2030?

Wat is er veranderd in het werk van de vrachtwagenchauffeur?

Als we terugkijken naar 10 jaar geleden, zien we dat er meer vrijheid was voor de vrachtwagenchauffeur. Denk aan veel uren werken en veel nationale- en internationale kilometers rijden. Ook zag de chauffeur de planning pas na enkele dagen. Er was weinig contact tussen de chauffeur en de planning. Met een beetje mazzel kon de chauffeur tussen het laden en lossen in even met ze bellen. En nu? Nu weet de planning precies waar de chauffeur rijdt, in welke versnelling en waar en hoelang hij pauzeert. Dit konden we 10 jaar geleden nog niet allemaal voorspellen.

Lees ook: Hoe transportwereld 10 jaar later veranderd zal zijn.

Vooruitkijken naar de toekomst als vrachtwagenchauffeur 

Op deze website houd je jezelf de komende jaren op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen. Ontwikkelingen waar je als chauffeur van de toekomst mee te maken krijgt. Je kunt hier ook in contact komen met andere chauffeurs om daarover te kletsen. Jouw werk gaat er sowieso anders uitzien als vrachtwagenchauffeur van de toekomst, maar hoe anders? Dat weten we nog niet! Maar, we kunnen er wel alvast over nadenken! 

Meer weten hoe en waarom het project chauffeur van de toekomst 2030 is ontstaan? Lees hier meer over het project.

Lees ook: Digitalisering voor vrachtwagenchauffeurs

Welke kant ga jij op?

Ben je op een kruispunt gekomen in je loopbaan maar weet je niet welke richting je op wilt gaan? Vraag gratis loopbaanadvies aan: loopbaanbegeleiding bij STL.

Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Nog vragen?

Neem contact met ons op.

Bel: 088 - 2596111

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?