Vergroot de werkkracht van jouw bedrijf met vakbekwame medewerkers.
Duurzame inzetbaarheid

Je medewerkers behouden? Werk aan duurzame inzetbaarheid!

Je hebt goede medewerkers in dienst. En die wil je natuurlijk niet kwijt! Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) helpt je om medewerkers te behouden. Door de Werkkracht van je organisatie én van iedereen die er werkt te vergroten.

Met vakbekwame medewerkers maak je het verschil. Want medewerkers die bijblijven in hun vak behouden hun productiviteit én maken je bedrijf wendbaar. Je kunt dan sneller inspelen op de eisen die klanten stellen. En op de veranderingen in de sector transport en logistiek. Daarmee neem je dus een strategische voorsprong.  

Door aandacht te hebben voor de inzetbaarheid én het welzijn van je medewerkers toon je bovendien goed werkgeverschap. Zo’n MVO-inspanning is tegenwoordig een belangrijk pluspunt, zowel voor je klanten als voor de vakmensen die je al in dienst hebt. Het wordt ook makkelijker om nieuwe werknemers aan te trekken en ze langer aan je bedrijf te binden. Daarom heb je altijd een streepje voor als je werk maakt van Werkkracht! 

Wat is Werkkracht? 

Werkkracht hangt samen met vier pijlers:

  • Goed contact met medewerkers 
  • De juiste persoon op de juiste plek 
  • Vitaal aan het werk 
  • Veilig aan het werk 

Maar hoe maak je een begin met deze werkkrachtpijlers?

Lees hier meer over de vier pijlers van werkkracht Meer informatie

Hoe pak je het aan? 

Met Werkkracht kun je zelf aan de slag gaan. Je kunt je daarbij laten inspireren door vakgenoten. Of je pakt Werkkracht aan met professionele ondersteuning van STL-specialisten. Dan maak je gegarandeerd een prima start!  

Samen met een STL-specialist ontdek je wat voor jouw bedrijf op dit moment de beste knoppen zijn om aan te draaien. Je voorkomt daarmee dat je symptomen gaat bestrijden, want je richt je vanaf het eerste begin op de belangrijke oorzaken. Hiervoor is het essentieel dat je weet waar je staat en waar je naartoe wilt: de stip op de horizon. STL kan je hierbij ondersteunen. Je gaat dan ervaren waar preventieve maatregelen het meeste effect hebben. En waar uitbreiding van jouw bestaande aanpak extra Werkkracht oplevert. Met kleine of juist grotere stappen maak je zó van Werkkracht een continuproces.  

Aan de slag met werkkracht

  • Vergroot de wendbaarheid van je bedrijf en medewerkers
  • Betrokkenheid van de medewerkers bij jouw bedrijf
  • Verlaagt ziekteverzuim
  • Verhoogt de productiviteit van je werknemers
We bieden een uitgebreid dienstenpakket waarmee je je bedrijf, je leidinggevenden en de mensen op de werkvloer op een hoger peil brengt. Je kunt onze diensten los van elkaar inzetten, maar bij voorkeur doe je dat gebundeld. Als integraal pakket versterken ze elkaar namelijk. Welke route het best bij jouw bedrijf past, bespreken we graag met je.

Zorg voor een integrale aanpak

Een integrale aanpak werkt het best. Want daarmee creëer je samenhang. Dan snapt ook iedereen wat Werkkracht inhoudt, wat de bedoeling is en waarom Werkkracht in het belang van je bedrijf én je medewerkers is. Je organiseert Werkkracht dus bij voorkeur bedrijfsbreed: op alle werkplekken, bij je leidinggevenden en bij alle mensen op de werkvloer.  

Je hebt daarvoor een bedrijfscultuur nodig waar Werkkracht een gemeenschappelijk doel is en een vaste routine wordt. STL helpt je aan een aanpak waarmee je dat niveau bereikt. Of we brengen je huidige programma op een hoger peil. En natuurlijk stellen we al je medewerkers in staat mee te gaan in dit veranderingsproces. 

Ervaringsverhalen van klanten en experts

Meer weten over werkkracht en het bouwen aan vakmanschap?

STL organiseert regelmatig webinars. In deze webinars worden verschillende thema's uitgelicht. Kijk hieronder de webinars terug over het bouwen aan vakmanschap en het optimaliseren van werkkracht bij oudere werknemers.

Webinars van het Sectorinstituut Transport en Logistiek

Bouwen aan vakmanschap en werkplekleren

50 minuten
Webinars van het Sectorinstituut Transport en Logistiek

Optimaliseren van werkvermogen oudere medewerkers

35 minuten
Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Meer weten over Werkkracht?

Neem contact met ons op

Bel: 088 - 2596121

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?