Ontdek de logistiek tijdens de logistieke roadshow
BBL: Activiteiten en trainingen

Logistieke Roadshow

Maak kennis met de logistieke sector. Maak de reis van je favoriete kleren mee in 4 leuke challenges. Verzamel zoveel mogelijk punten en win leuke prijzen!

  • Maak kennis met de logistiek
  • Speciaal voor VMBO leerlingen
  • Scoor punten en maak kans op leuke prijzen
  • Meerdere data
  • Bij de scholen

Ontdek de wereld van de logistiek

De Logistieke Roadshow gaat ook dit jaar weer op pad: en groter dan ooit! Met maar liefst twee opleggers gaan
we bij scholen door heel Nederland langs om leerlingen op een interactieve manier kennis te laten maken met de logistieke sector.

Tijdens De Logistieke Roadshow maak je als derdejaars leerling van het VMBO op een leuke manier kennis met de logistieke sector. Je maakt de reis van je favoriete kleren mee. Verzamelt punten en kunt leuke prijzen winnen!

De roadshow wordt, door Logistics Valley in samenwerking met onder andere STL, aangeboden aan derdejaars leerlingen van het VMBO. 

Masterclass van een expert uit de logistiek

Één à twee weken voordat de leerlingen aan de slag gaan met de challenges krijgen zij een masterclass van een expert uit de branche. Met deze kennis zijn zij goed voorbereid op De Logistieke Roadshow.

Challenges

De Logistieke Roadshow bestaat uit vier challenges. Elke challenge duurt ongeveer 15 minuten.
Tijdens de eerste challenge gaan leerlingen zo snel mogelijk order-picken en paketten bezorgen. Wie levert de meeste juiste pakketen af? De tweede challenge is een grote puzzel van pallets die de leerlingen oplossen door juist te antwoorden op kennisvragen. 
Challenge drie is een escape room waar leerlingen in 15 minuten uit moeten zien te ontsnappen.Ten slotte challenge vier: hierbij is het de bedoeling dat de leerlingen een zo efficient mogelijke transport-planning samenstellen voor de outfits van hun favoriete BN’ers. 

Planning

10 oktober 2022
Hele week
Liemers - Achterhoek
10 oktober 2022
Hele week
Drechtsteden
17 oktober 2022
Hele week
Eindhoven

Heb je vragen over de Logistieke Roadshow?

Neem contact op met Irene Slats via 06-46715305

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00.