Verbeter je slaap met de slaapcoaches van STL

Wil jij beter slapen?

Heb je vaak moeite om in slaap te vallen? Of voel je je vaak moe en prikkelbaar overdag? Ontdek hoe een goede nachtrust je energie, focus en fitheid verbetert. We geven je waardevolle tips en advies om je slaapkwaliteit te verbeteren. Zo word je elke ochtend fris en uitgerust wakker.

Wat is een goede nachtrust?

Een goede nachtrust is belangrijk omdat je lichaam tijdens de slaap herstelt. Simpel gezegd betekent een goede nachtrust dat je uitgerust wakker wordt en je overdag ook fit voelt. We zetten de drie kenmerken van een goede nachtrust voor je op een rij. Je slaapt goed als je:

 • snel in slaap valt,
 • goed doorslaapt,
 • 's ochtends uitgerust wakker wordt.

Hoe goed slaap jij?

 1. Word je 's ochtends vaak moe wakker? 
 2. Heb je vaak moeite om op gang te komen?
 3. Voel je je overdag vaak slaperig?
 4. Merk je dat je moeilijk in slaap valt?
 5. Heb je moeite om diep en aan één stuk door te slapen? 

Herken je jezelf in één of meer van deze punten? Dan is het tijd om na te gaan of je wel de goede nachtrust krijgt die je verdient.

STL helpt je met beter slapen

Kun jij een of meerdere vinkjes van het lijstje met slecht slapen afvinken? STL helpt jou bij problemen met slapen, op verschillende manieren. Hulp vragen is heel normaal. Daar zijn we voor!

Meer informatie

Hoe weet je of je goed slaapt?

Hoe weet je of je goed slaapt? Je herkent een goede nachtrust aan een uitgerust gevoel bij het wakker worden. Daarnaast heb je voldoende energie overdag en een goed reactievermogen. Dus word je 's ochtends fris en energiek wakker? Dat is een teken dat je goed slaapt. Je voelt je klaar om de dag aan te pakken. En je hebt geen behoefte aan extra slaap. Overdag heb je energie om je taken uit te voeren en je bent scherp. Je reageert snel en effectief op prikkels. 

Een ander kenmerk van goed slapen is dat je diep en aan één stuk door slaapt ‘s nachts. Dus zonder regelmatig wakker te worden. Je slaapt snel in zodra je in bed ligt. En je geniet van een ononderbroken slaap tot de ochtend. Je slaap geeft je een diepe rust. Daardoor herstellen je lichaam en geest van de inspanningen van de vorige dag. Je voelt je gezond en fit.

Beter slapen tips

Wil je beter slapen? We geven je 7 tips die je direct kunt gebruiken. Zo slaap je beter en word je frisser en energieker wakker.

 1. Zorg voor een rustgevende slaapplek 
  Een donkere, stille en koele slaapkamer helpen je met een goede nachtrust. Valt er te veel zon binnen in je slaapkamer? Gebruik dan verduisterende gordijnen of een slaapmasker. Dringt er te veel geluid door van buiten in je slaapkamer? Dan kun je bijvoorbeeld oordopjes in doen. Houd je slaapkamer zoveel mogelijk koel, omdat een te warme omgeving je slaap kan verstoren.
 2. Stel een regelmatig slaapschema in
  Slaap je elke dag op dezelfde tijd, dan went je lichaam aan een vast ritme. Probeer daarom elke dag rond dezelfde tijd naar bed te gaan. En probeer ook op een vaste tijd op te staan, zelfs in het weekend. Went je lichaam aan het vaste ritme, dan val je makkelijker in slaap en word je frisser wakker.
 3. Verminder roken en alcohol
  Roken, koffie en alcohol hebben een slechte invloed op je slaap. Vermijd daarom het drinken van koffie, alcoholische dranken en energiedrankjes. Alcohol kan je misschien slaperig maken, maar het leidt ook vaak tot een onrustige slaap. Vermijd ook het roken van sigaretten en sigaren voor het slapengaan.
 4. Ontspan voor het slapengaan
  Breng je lichaam en geest tot rust voordat je gaat slapen. Doe iets wat je helpt ontspannen, zoals het lezen van een boek, of luisteren naar rustgevende muziek. Ook ademhalingsoefeningen werken ontspannend. 
 5. Verminder schermgebruik 
  Gebruik geen elektronische apparaten in je slaapkamer. Het blauwe licht van bijvoorbeeld je mobieltje, tv, tablet of laptop verstoort het in slaap vallen. Gebruik deze apparaten minstens een uur voor het slapengaan niet meer. 
 6. Maak je slaapkamer zo comfortabel mogelijk
  Zorg voor een comfortabel matras en kussen. Zorg ook dat het past bij jouw slaaphouding en voorkeuren. Zorg voor goede ventilatie in je slaapkamer. Gebruik zo nodig een luchtbevochtiger of ventilator om de luchtkwaliteit te verbeteren. Daarnaast kan het nuttig zijn om beddengoed en een dekbed van hoogwaardige kwaliteit aan te schaffen.
 7. Schakel een slaapcoach in
  Wil je beter slapen, maar weet je niet goed hoe je het aan moet pakken? Je staat er niet alleen voor. Via STL kun je een slaapcoach inschakelen. De coach helpt je met advies, tips en oefeningen om beter te slapen.

  Met hulp van een coach ga je aan de slag met een slaapdagboek. Op basis hiervan krijg je advies op maat. Na de training slaap je beter. Daardoor ben je fitter en heb je meer plezier in je werk. Je verbetert je gezondheid, energie, kwaliteit van leven en fitheid op het werk. 

  Hoe gaat het precies? De coach geeft je online waardevolle tips, oefeningen en opdrachten. Alles is gericht op het verbeteren van je nachtrust. Neem jij de stap om jouw slaapkwaliteit te verbeteren? Je krijgt er veel voor terug. Meer energie en meer genieten van het leven.  Lees hier hoe je een slaapcoach inschakelt via STL.

Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Vragen?

Heb je vragen over onze kosteloze coaching bij beter slapen? Bel ons!

Bel: 088 - 2596271

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?