Ontdek de drijfveren van jouw leerlingen in de transport en logistiek
Meer STL

Mbo-docent? Dan is DRIVE écht iets voor jouw studenten!

Je wilt jouw BBL-studenten goed voorbereiden op hun toekomst in de sector transport en logistiek. Zodat ze plezier in hun werk houden en hun dromen kunnen waarmaken. Het programma ‘DRIVE voor Jongeren’ helpt je daarbij.

Wat is DRIVE? 

‘DRIVE voor Jongeren’ is een kort programma dat Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) speciaal heeft ontwikkeld voor het mbo-onderwijs. In een sessie van 2 lesuren laten we jongeren nadenken over wat zij belangrijk vinden in het leven. Zo ontdekken ze wat hun drijfveren en ambities zijn. Vervolgens maken ze de koppeling naar hun eigen gedrag en naar de acties om hun doelen te bereiken. Ze krijgen de handvatten aangereikt om zelf regie te houden.

“Studenten leren hoe belangrijk het is om zelf regie te houden over hun toekomst.”

DRIVE staat voor: Droombaan, Relax, Inkomen, Verandering en Energie. Belangrijke onderwerpen als het om het werkplezier en de toekomst van jouw studenten gaat! Het komt allemaal aan bod in ons DRIVE-programma.  

DRIVE in jouw klas

Een ervaren DRIVE-trainer verzorgt in 2 lesuren het programma. Dat gebeurt klassikaal, in jouw klas of in een ruimte binnen de school. De trainer maakt met stellingen, testjes en video’s ieders energie los zodat de interactie vaart houdt. Jouw studenten komen letterlijk en figuurlijk in beweging. Ze blijven vol aandacht meedoen, ook omdat het programma is opgedeeld in korte, prikkelende blokken. 

DRIVE is kosteloos

Heb je student-werknemers van STL in de klas? Dan kunnen we ‘DRIVE voor Jongeren’ kosteloos aanbieden. Wij vinden het namelijk belangrijk om onze student-werknemers optimaal te begeleiden tijdens hun BBL-traject. Geen student-werknemers van STL? Ook dan hebben we een interessant aanbod voor je! Neem gerust contact op. 

Interesse in DRIVE? 

Vraag vandaag nog 'DRIVE voor Jongeren' aan. We nemen dan snel contact met je op. Ook handig om te weten: 

  • Je kunt in de aanmelding je voorkeursdag of -dagen doorgeven. 
  • Houd rekening met 2 lesuren (direct na elkaar te plannen of op verschillende dagen).  
  • Bij voorkeur is de groep niet groter dan 25 studenten.

Meld je aan

Werken bij transport en logistiek

Meer informatie?

Stel gerust je vragen over ‘DRIVE voor Jongeren’ aan onze adviseurs. We helpen je graag!

Bel: 085-7325814

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Veelgestelde vragen

Alle vragen
Wat vind je van deze pagina?