Verkiezingen STL 2023

Verkiezingen transport en logistiek 2023

Leren in de praktijk is een onmisbaar onderdeel van de opleiding voor de 500.000 mbo-studenten in ons land. Om het belang daarvan te onderstrepen heeft het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de verkiezingen beste leerbedrijf en beste praktijkopleider ingesteld. Voor de sector transport en logistiek worden deze verkiezingen georganiseerd door Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL). De uitvoering van de organisatie van de verkiezingen komt tot stand in opdracht van de sociale partners TLN, VVT, FNV Transport en Logistiek en CNV Vakmensen en is mogelijk gemaakt dankzij SOOB.


Verkiezing Beste Leerbedrijf Transport en Logistiek

De 250.000 erkende leerbedrijven in ons land bieden een kwalitatief hoogwaardige leeromgeving, waar mbo-studenten, om- en bijscholers en leerlingen van het vmbo zich optimaal ontwikkelen in de praktijk. Op het leerbedrijf leren studenten de fijne kneepjes van het vak en worden aangemoedigd om het beste uit zichzelf te halen. Op professioneel én op menselijk vlak. Daarom kon iedereen tot 17 maart 2023 leerbedrijven voordragen om kans te maken op de titel Beste Leerbedrijf Transport en Logistiek. Met trots kunnen we hierbij de winnaars bekend maken. 

  1. Steenbergen Transport
  2. Van Berkel Logistics
  3. H.Essers
Steenbergen Transport

Steenbergen Transport is bekroond met de titel Beste Leerbedrijf Transport en Logistiek 2023. Daarmee staan zij een jaar lang in de schijnwerpers en mogen zij ook door naar de landelijke verkiezingen van SBB. Lees meer over de winnaars in het persbericht of bekijk hieronder de nominatievideo's.


Steenbergen Transport

5 minuten

Van Berkel Logistics

5 minuten

H.Essers

5 minuten

Verkiezing Beste Praktijkopleider Transport en Logistiek: Het belang van leren in de praktijk

Leerbedrijven en studenten kunnen niet zonder goede praktijkopleiders. Dikwijls staat de praktijkopleider dag en nacht voor de studenten klaar. Reden genoeg om het belang van hun inzet voor al die studenten te onderstrepen. De verkiezingen zijn belangrijk om ook hen een podium te bieden. Daarom kon iedereen tot 17 maart 2023 praktijkopleiders voordragen om kans te maken op de titel Beste Praktijkopleider Transport en Logistiek. Met trots maken wij de top 3 van 2023 bekend.

De winnaars Beste Praktijkopleider 2023 zijn:

  1. Ronald Kleij - Distrivers
  2. Ayhan Uslu – Buchner Transport b.v.
  3. Guido Koster - Distrivers