Oplossingenboek / Beeldschermwerk

Hulpmiddelen

 • Oplossingenboek

  Beeldschermbril

  Twee sterren: beperken van het blootstellen aan het risico

  Als de werknemer, ook na juiste instelling van de kijkafstand, de tekst op het beeldscherm niet goed kan lezen, wordt een visustest uitgevoerd. Deze geeft aan of een beeldschermbril een oplossing biedt. 
  De werkgever heeft een regeling voor de aanschaf van een beeldschermbril. Werknemers die een beeldschermbril nodig hebben, hebben recht op de vergoeding van de aanschafkosten.

 • Oplossingenboek

  Documenthouder

  Twee sterren: beperken van het blootstellen aan het risico

  Als de werknemer tijdens het typen regelmatig op documenten kijkt, wordt een documenthouder gebruikt.
   

 • Oplossingenboek

  Headset

  Twee sterren: beperken van het blootstellen aan het risico

  Als de werknemer tijdens het bellen veelvuldig het toetsenbord of de muis gebruikt, wordt een headset of telefoon met speaker gebruikt.
   

 • Oplossingenboek

  Voetensteun

  Twee sterren: beperken van het blootstellen aan het risico

  Een voetensteun wordt gebruikt indien het bureau niet instelbaar is en het bureau te hoog staat voor de werknemer. En bij die werknemer waarbij het instelbaar bureau vanwege de lichaamslengte lager komt te staan dan 68 cm; de werknemer verhoogt het bureau naar minimaal 68-70 cm en gebruikt een voetensteun.
   

Belangrijke mededeling

Tot 20 november 2023 stond op deze webpagina een goedgekeurde versie van de arbocatalogus Transport en Logistiek.

Er is momenteel geen versie van de Arbocatalogus op onze website, omdat er geen recente goedgekeurde versie beschikbaar is. De Arbocatalogus moet elke 6 jaar worden geƫvalueerd en goedgekeurd door de Nederlandse Arbeidsinspectie. Zonder goedgekeurde beheersmaatregelen moeten werkgevers nu zelf maatregelen bedenken die minimaal voldoen aan de doelvoorschriften uit de Arbowet.

Om oude beheersmaatregelen toch te kunnen gebruiken, hebben we ze verzameld in het oplossingenboek. Een aantal maatregelen vielen hier bij ons al onder, dus voor ons een logische keuze om dit nu weer te doen.

Ontwikkelingen

Werkgevers en werknemers gaan op een nieuwe manier aan de slag met de Arbocatalogus. Er worden nieuwe afspraken gemaakt over thema's, en hierover zijn nu gesprekken gaande. Zodra we meer weten over het eerste thema, wordt dit op de website vermeld.

Contact met medewerkers van STL

Vragen over het oplossingenboek?

Onze adviseurs preventie staan voor je klaar

Bel: 088 - 2596121

Wij zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?