Oplossingenboek / Beeldschermwerk

Werktijden

 • Oplossingenboek

  Een uur regel

  Twee sterren: beperken van het blootstellen aan het risico

  Monotoon invoerwerk wordt na één uur afgewisseld met andere bureau- of beeldschermtaken.

 • Oplossingenboek

  Oogklachten

  Twee sterren: beperken van het blootstellen aan het risico

  Als de werknemer oogklachten (vermoeidheid, branderige, tranende ogen met verminderd zien) krijgt, moet hij de gelegenheid krijgen om een oogonderzoek te ondergaan voordat hij met beeldschermwerk begint, op gezette tijdenof en wanneer hij oogklachten ontwikkelt.
   

 • Oplossingenboek

  Twee uur regel

  Twee sterren: beperken van het blootstellen aan het risico

  Na twee uur onafgebroken beeldschermwerk, wordt gedurende minimaal 10 minuten het beeldschermwerk onderbroken. In die tijd kan men andere werkzaamheden verrichten zoals bijvoorbeeld kopiëren of men kan bijvoorbeeld koffie halen.

Belangrijke mededeling

Tot 20 november 2023 stond op deze webpagina een goedgekeurde versie van de arbocatalogus Transport en Logistiek.

Er is momenteel geen versie van de Arbocatalogus op onze website, omdat er geen recente goedgekeurde versie beschikbaar is. De Arbocatalogus moet elke 6 jaar worden geëvalueerd en goedgekeurd door de Nederlandse Arbeidsinspectie. Zonder goedgekeurde beheersmaatregelen moeten werkgevers nu zelf maatregelen bedenken die minimaal voldoen aan de doelvoorschriften uit de Arbowet.

Om oude beheersmaatregelen toch te kunnen gebruiken, hebben we ze verzameld in het oplossingenboek. Een aantal maatregelen vielen hier bij ons al onder, dus voor ons een logische keuze om dit nu weer te doen.

Ontwikkelingen

Werkgevers en werknemers gaan op een nieuwe manier aan de slag met de Arbocatalogus. Er worden nieuwe afspraken gemaakt over thema's, en hierover zijn nu gesprekken gaande. Zodra we meer weten over het eerste thema, wordt dit op de website vermeld.

Contact met medewerkers van STL

Vragen over het oplossingenboek?

Onze adviseurs preventie staan voor je klaar

Bel: 088 - 2596121

Wij zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?