Vragen? We helpen je!
Heb je vragen? Of wil je gewoon extra informatie? Neem dan gerust contact met ons op.
Er zijn veel mooie beroepen in de logistiek. Allemaal banen met toekomst! Weet jij al wat je straks wilt worden? Kies er dan de juiste BBL-opleiding bij. En begin met geld verdienen én leren tegelijk.
Met een BBL-opleiding ga jij je mbo-diploma halen. Je leert vooral in de praktijk, bij een echt bedrijf. Daar werk je en daar krijg je een salaris voor. En één dag per week volg je lessen bij een ROC bij jou in de buurt. Een mooie combinatie van leren en werken, dus.
De ene BBL-opleiding is moeilijker dan de andere. Niveau 1 is voor iedereen. Niveau 2, 3 en 4 zijn lastiger en duren ook wat langer. Op welk niveau je ook begint, je kunt altijd doorleren. Of meteen in een baan beginnen, natuurlijk!
Sectorinstituut Transport en logistiek biedt nog meer opleidingen die jou een mooie baan kunnen bezorgen.
Bijvoorbeeld de volgende transport opleidingen:
Daarnaast bieden we ook de volgende opleidingen:
Wil je ervaren hoe het werken in de transport en logistiek eruit ziet? Ontmoet ons op open dagen. En beleef het zelf!
Bekijk alle open dagenHeb jij je aangemeld voor een BBL-opleiding van Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL)? Dan nemen wij binnen twee werkdagen contact met je op. Je wordt dan ook uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek met een adviseur van STL. Is alles in orde (en ben je ook ingeschreven bij een ROC of vakschool) dan kom je in dienst van het Sectorinstituut.
We helpen je ook een geschikt leerbedrijf te vinden. Bij het leerbedrijf heb je ook een sollicitatiegesprek. Wil het leerbedrijf jou hebben? En wil je er zelf ook graag werken? Dan ga je bij het leerbedrijf aan de slag. Het Sectorinstituut blijft tijdens de opleiding jouw werkgever.
Ga je verder leren na je vmbo? Dan kun je kiezen voor een BBL-opleiding of een BOL-opleiding om je mbo-diploma te halen. Maar wat houdt BBL en BOL precies is?
BBL staat voor Beroepsbegeleidende Leerweg. Tijdens je BBL-opleiding ga je 1 dag in de week naar school. Daar krijg je de vakken die je nodig hebt om je werk goed te kunnen doen. Denk aan Nederlands, Engels en rekenen. Daarnaast werk je (onder begeleiding) 4 dagen in de week bij een leerbedrijf. Als leerling-werknemer ontvang je ook een salaris. Volg je via Sectorinstituut Transport en Logistiek je BBL-opleiding? Dan krijg je 100% korting op je rijopleidingen voor je B-, C- en CE-rijbewijs. De rest van de kosten voor de rijopleiding spaar je via ons StudiePlan.
BOL betekent: Beroepsopleidende Leerweg. Je gaat dan 4 dagen per week naar school. In je BOL-opleiding ligt er dus meer nadruk op de theorie. Tijdens je stageperiode in het laatste jaar werk je grotendeels bij het leerbedrijf. Sommige stageplekken bieden een vergoeding aan, maar dat is niet altijd zo. Past een BOL-opleiding goed bij jou? Kijk snel op de website van het ROC Nederland voor meer informatie.
Weet je nog niet of je BBL of BOL gaat kiezen? Of wil je weten hoe het zit met studiefinanciering of een OV-jaarkaart? Chat, mail of bel ons dan! We helpen je graag!
Nee, want vanaf 16,5 jaar mag je dankzij 2toDrive al lessen voor rijbewijs B. Je kunt dan ook je theoriecertificaat halen. Na je 17e mag je het praktijkexamen doen. Geslaagd? Gefeliciteerd, je mag dan al de weg op! Tot je 18e moet er nog wél een begeleider mee in de auto. Met je rijbewijs B kun je ook beginnen aan je lessen voor C-CE. Meer weten? Check 2toDrive
Heb je vragen? Of wil je gewoon extra informatie? Neem dan gerust contact met ons op.
We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:
Verzenden...
Er is iets fout gegaan. Probeer het later opnieuw.
Dank je voor je feedback!