Werken in transport en Logistiek BBL-er Arjanne Brul
Ervaringen met leren en werken

Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid

De 20-jarige Arjanne Brul weet heel goed wat ze wil. Eerst haar opleiding Logistiek Teamleider afronden en dan daarna de grote weg op. Wij van STL wilden meer over weten over haar opleidingskeuze en toekomstplannen.

Deel deze pagina

Hoe ben je in de logistiek terechtgekomen?

“Mijn moeder en broer zijn zelfstandig ondernemer. Zij hebben een koeriersbedrijf. Hierdoor ben ik altijd geïnteresseerd geweest in logistiek. Maar eigenlijk wilde ik kapster worden. Met de kappersopleiding moest ik helaas stoppen. Er groeide botweefsel aan mijn hiel. En daar moest ik aan geopereerd worden. Het is allemaal goed gekomen, maar ik kan niet zo heel lang staan.”

Toen moest je een andere opleiding zoeken?

“Klopt. Mijn studiebegeleider wees mij op logistiek. En dat leek mij ook wel leuk. Toen ben ik de bbl-opleiding Logistiek Medewerker gaan doen. Deze heb ik afgerond en leer nu verder. De bbl-opleiding Logistiek Teamleider is een niveau hoger. Dat geeft mij later meer kansen op de arbeidsmarkt omdat ik nu ook leidinggevende kwaliteiten heb.”

“Met een diploma op zak, kan je later alle kanten op!”

Een bbl-opleiding betekent dat je moet werken en naar school gaat. Hoe gaat dit?

“Ik ga één dag naar school en ik werk vier dagen bij ID Logistics in Veendam. Hier ben ik via mijn begeleider van STL terechtgekomen. Als ik examen heb dan moet ik na een werkdag ook nog leren. Dan is het wel even zwaar. Maar meestal is het goed te combineren.”

Hoe ziet een dag er voor jou uit?

“Een schooldag duurt van 10.00 tot 15.30 uur en leer je de theorie over het vak. Als ik werk dan doe ik de werkzaamheden die in het magazijn moeten gebeuren. Dit kan zijn dat ik vrachtwagens moet lossen of laden. Vrachtwagenchauffeurs komen bij ons ook ladingen ophalen. Ik zorg er dan voor dat de lading klaarstaat. Ik leer ook leidinggeven en mensen aansturen. Hierbij krijg ik begeleiding van André. Dit is mijn begeleider bij ID Logistics. Hij helpt mij écht supergoed!”

Maak je wel eens iets geks mee?

“Soms vinden buitenlandse chauffeurs het vreemd als ze door een meisje worden geholpen. Dat zijn ze misschien iets minder gewend. Toch kan een vrouw dit werk net zo goed doen. Het is nog steeds een mannenwereld. Toch ik draag wel gewoon nagellak hoor.”

Hoe ziet je toekomst eruit?

“In maart 2023 ben ik klaar met de opleiding Logistiek Teamleider. Dan ga ik de schoolbanken verruilen voor een plaatsje achter het stuur. Ik wil eerst een tijd als internationaal chauffeur aan de slag. Rijden naar Scandinavië lijkt me geweldig. Ik ben al begonnen met mijn rijbewijs. Als ik in de toekomst niet meer wil sturen dan kan dat. Mijn diploma pakken ze nooit meer af en blijft waardevol!”

BBL opleidingen in de transport en logistiek

Wil jij ook werken in de transport en logistiek?

Start met een BBL-opleiding via STL!

Check de opleidingen!
Werken bij transport en logistiek

Neem contact met ons op

Vragen? We helpen je! Heb je vragen? Of wil je gewoon extra informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Bel: 088 - 2596116

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?