Logistiek medewerker Norah Kroonen
Ervaringen met leren en werken

Een logistiek BBL-talent: In drie maanden een mbo-diploma op zak

Binnen drie maanden je mbo-diploma Logistiek medewerker halen en doorleren voor Logistiek supervisor. De 18-jarige Norah Kroonen uit Hoogerheide flikte het. Laat je inspireren door haar verhaal en kies ook voor een logistieke opleiding.

Deel deze pagina

De juiste opleiding vinden  

Het vwo was niks voor Norah en ze deed een stapje terug naar de havo. Maar na één jaar stopte ze ermee. De MBO-opleiding Verkoop niveau-1 maakte ze wel af, maar ook daar kon ze haar draai niet vinden. Zonder enige kennis van logistiek maakte ze de overstap naar de opleiding Logistiek medewerker. “Achter een bureau zitten is niks voor mij.  Dus ik moest een keuze maken tussen werken in de zorg, logistiek of horeca. Met zorg en horeca heb ik geen feeling en dus heb ik gekozen voor de bbl-opleiding Logistiek Medewerker. En daar heb ik geen spijt van.”  

Vier dagen werken en één dag leren met een BBL-opleiding in de transport en logistiek 

Tijdens de BBL-opleiding Logistiek medewerker werk je vier dagen bij een logistiek bedrijf en ga je één dag naar school. Norah werkt bij twee leerbedrijven. Bij Mepavex/H.Essers en bij Van Akkeren Logistics. “Een vriend van mij werkt ook bij Mepavex/H.Essers en dus gaf ik bij mijn begeleider aan dat ik hier ook graag zou willen werken. Hier zagen ze dat ik enorm gemotiveerd was, maar ik moest eerst maar eens een dag komen kijken of het wat voor mij was. Ik wist ook eigenlijk helemaal niks over logistiek. Na deze dag wist ik het: In de logistiek hoor ik thuis!”  

Werken bij twee transport en logistiek leerbedrijven 

Van Akkeren Logistics werkt samen met Mepavex/H.Essers.  Oprichter John van Akkeren is praktijkopleider bij Mepavex/H.Essers, heeft een eigen transportbedrijf en verzorgt praktijk-en logistiekopleidingen. Voor Norah is het combineren van een groot logistiek bedrijf (Mepavex/H.Essers) met een klein familiebedrijf (Van Akkeren Logistics) een hele goede leerschool. Ze krijgt van beide kanten de nodige input voor haar opleiding en ontwikkeling. “Ik weet hoe het eraan toegaat bij een grote logistieke dienstverlener, maar leer ook hoe flexibel je moet zijn bij een familiebedrijf. Voor een opdracht van mijn opleiding ga ik Van Akkeren Logistics één week zelfstandig runnen. Dit is een kans die ik bij een groot bedrijf niet krijg. Omdat ik werk bij twee leerbedrijven groei ik enorm snel.”   

 In sneltreinvaart een mbo-diploma op zak 

Toen kwam alles in een stroomversnelling en binnen drie maanden haalde Norah haar diploma. “Je kan de BBL-opleiding op je eigen tempo doen. Binnen 3 maanden had ik mijn diploma op zak. Ook het werken vind ik superleuk. Ik doe op een dag zoveel, dat ik aan het einde van de dag niet eens meer precies weet wat ik gedaan heb. Je bent de hele dag bezig met afwisselende werkzaamheden. Als je doet wat je leuk vindt, dan is een dag zo voorbij. En omdat ik het zo leuk vind, probeer ik anderen te motiveren.”  

Logistiek medewerker  Norah in warehouse

Doorleren voor Logistiek supervisor met een BBL-opleiding via STL  

De opleiding Logistiek supervisor duurt 3 jaar, maar omdat Norah haar diploma Logistiek medewerker heeft behaald kan ze instromen in het tweede jaar. “Mensen motiveren en aansturen vind ik leuk en daarom heb ik gekozen om door te leren. Ik wil in de toekomst mensen opleiden die ook in de logistiek gaan werken. Als je dat wilt doen heb je een diploma Logistiek supervisor nodig. Ik ben ook bezig met mijn B- rijbewijs. En daarna wil ik mijn C-rijbewijs halen. Niet omdat ik chauffeur wil worden, maar het is wel handig om te hebben. Dan kan ik bijspringen om een spoedritje te doen bijvoorbeeld. Dat is het mooie van logistiek. Geen dag is hetzelfde.”  

Leerling in de transport en logistiek

Wil jij ook werken in de transport en logistiek?

Start met een BBL-opleiding via STL!

Check de opleidingen!
Werken bij transport en logistiek

Neem contact met ons op

Vragen? We helpen je! Heb je vragen? Of wil je gewoon extra informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Bel: 088 - 2596116

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?