Een ervaren chauffeur en een BBL-er samen in de cabine bij Brinks.
Ervaringen met leren en werken

Vrachtwagenchauffeur een eenzaam beroep? Echt niet!

Wie denkt dat het chauffeursleven een eenzaam bestaan is, heeft het mis. Bij Brinks Transport uit Rijssen heb je veel afwisseling en kom je bij uiteenlopende klanten. Je werkt nauw samen met je collega’s en na het werk is er tijd voor ontspanning en hobby’s.

Deel deze pagina
Robert werkt als leerling bij Brinks Transport.

De wegenmaatjes: onderweg met vrachtwagenchauffeur Tim en student Robert 

Tim Roelofs en Robert Nijsink zorgen voor blije klanten. Robert wil net als zijn broer vrachtwagenchauffeur worden. Zelf rijden zit er helaas nog niet in voor de 17-jarige bijrijder. Daarom leert hij het vak van mentorchauffeur Tim Roelofs (35). Tim en Robert kenden elkaar al uit de plaats waar ze beiden wonen. Allebei werken ze bij Brinks Transport uit Rijssen. Een echt familiebedrijf met loyale en een hechte groep collega's. Het werkt veel prettiger als je elkaar kent Je bent veel sneller op elkaar ingespeeld. Als bijrijder leer je dan ook superveel van de ervaren chauffeurs. Het past heel goed bij mijn opleiding. Het is natuurlijk ook nog een heel erg leuk als je met je maatjes kan werken. Aldus toekomstig chauffeur Robert. 

Chauffeur in opleiding

Robert volgt de bbl-chauffeursopleiding bij OT&L in Rijssen. Eén dag per week gaat hij naar school en vier dagen per week werkt hij bij Brinks Transport. Als bijrijder leert hij alles om na zijn opleiding zelfstandig de Europese wegen te gaan verkennen. “Mijn broer werkt ook als chauffeur bij Brinks en ik kende het bedrijf dus al. Ik ben begonnen als loodsmedewerker omdat ik de bbl-opleiding Logistiek medewerker deed. Ik heb mijn diploma gehaald, maar werken in de loods was toch niets voor mij.  


Ik wil graag chauffeur worden en daarom is de opleiding Chauffeur Wegvervoer een logisch vervolg.

Leren van een ervaren chauffeur

Bij Brinks Transport zijn ze niet alleen bekend met studenten. Ook voor zij-instromers biedt dit bedrijf een mooi leerpadJe begint in de loods of als bijrijder. Als je al een b-rijbewijs hebt, kun je chauffeur worden van een bus. Tot je uiteindelijk ervaren genoeg bent om zelfstandig op pad te gaan met één van de grote combinaties. Tim Roelofs is zo’n ervaren chauffeur. Als mentorchauffeur stoomt hij leerlingen als Robert klaar voor het werk. “Ik kom oorspronkelijk uit de wegenbouw. Hier werkte ik als meewerkend voorman. Door een reorganisatie raakte ik helaas mijn baan kwijt. Een vriend van mij werkte al bij Brinks en vroeg of chauffeur iets voor mij was. Ik had alleen een b-rijbewijs, maar dat was geen probleem. Ik kon beginnen als chauffeur van een bus en kon via Brinks mijn groot rijbewijs halen. Ik was dus zelf een zij-instromerNu werk ik er alweer meer dan acht jaar. 

Ik was zelf een zij-instromer.
Tim zit als zij-instromer al 8 jaar bij Brinks Transport achter het stuur.

Tijd voor ontspanning 

Voor beide heren is er genoeg tijd voor hun hobby. Tim is actief als vrijwilliger bij de Scouting. Hier begeleidt hij de ExplorersDat is jeugd tussen de 15 en 18 jaar oud. “Gewoon lekker chillen met vrienden,” is het nuchtere antwoord op de vraag wat de hobby van Robert is.  Wat het mooiste van het vak is zijn ze het beiden over eens. Dat is: de vrijheid, de afwisseling en het klantcontact. “Omdat wij een nieuwe keuken komen brengen, zijn de klanten altijd blij als wij er zijn. Samen met je maatje zorg je ervoor dat de klant tevreden is. Als we de klant met een grote glimlach achterlaten dan is de missie geslaagd!” 

Volg een BBL-opleiding in de transport en logistiek

Ook werken in de transport en logistiek?

Start met een BBL-opleiding via STL!

Bekijk onze voordelen voor jou!
Werken bij transport en logistiek

Neem contact met ons op

Vragen? We helpen je! Heb je vragen? Of wil je gewoon extra informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Bel: 088 - 2596116

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?