Man wijst naar dashboard in vrachtwagen, uitleg aan student-werknemer
Nieuws

Innovatieve onderwijsvorm voor meer instroom van jongeren

Nieuw in Oost-Brabant: éénjarige opleiding tot vrachtwagenchauffeur

Gepubliceerd:

In één jaar een mbo-diploma en de rijbewijzen C en CE behalen. Het initiatief voor deze nieuwe vorm van middelbaar beroepsonderwijs in de regio Oost-Brabant is genomen door het Summa College uit Eindhoven en Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL). De éénjarige Masterclass Chauffeur Wegvervoer gaat van start in het nieuwe schooljaar 2021/2022.
 
Willem de Vries, directeur STL: “STL zorgt namens de werkgevers- en werknemersorganisaties in de sector transport en logistiek voor instroom en duurzame inzetbaarheid van vakbekwaam personeel. De masterclass is een goed voorbeeld van innovatief maatwerkonderwijs in de regio”.

Eénjarige masterclass

Tijdens de éénjarige Masterclass Chauffeur Wegvervoer werken student-werknemers vier dagen per week in een leerbedrijf. Eén dag in de week volgen zij onderwijs op het Summa College met lessen gericht op het beroep van vrachtwagenchauffeur. Deze verkorte vorm van de reguliere mbo 2-opleiding voor beroepsgoederenchauffeur sluit goed aan op de wensen van leerlingen die 18 jaar of ouder zijn en het rijbewijs B al in hun bezit hebben.

Verzekerd van een baan

De student-werknemers komen in dienst van STL en worden gedetacheerd bij het leerbedrijf in de regio Oost-Brabant. Student-werknemers krijgen betaald volgens de cao-beroepsgoederenvervoer en leren in de praktijk het vak van vrachtwagenchauffeur. STL biedt student-werknemers die de Masterclass volgen een arbo- en heftruckopleiding, een Studieplan en 100% subsidie op de opleidingen voor de rijbewijzen C en CE. De student-werknemers zijn na het succesvol doorlopen van het éénjarig leerwerktraject verzekerd van een baan met een volwaardig salaris.

Nieuw in schooljaar 2021/2022

De éénjarige Masterclass Chauffeur Wegvervoer start op 1 september 2021 op het Summa College in Eindhoven. Transportbedrijven en logistieke dienstverleners die leerwerkplekken beschikbaar hebben en mee willen doen met dit initiatief, zijn van harte welkom. 

Blijf op de hoogte van nieuws in de transport en logistiek

Blijf op de hoogte

Ontvang wekelijks het laatste nieuws over werken in de transport en logistiek in je mailbox.

Schrijf je in!
Wat vind je van deze pagina?