Jongeren werkend in distributiecentrum/magazijn
Nieuws

MBO College Airport, bedrijfsleven Bollen- en Veenstreek en STL slaan

Innovatieve onderwijsvorm in de regio voor meer instroom van jongeren in transport en logistiek

Gepubliceerd:

Niet meer naar school, maar lessen op een werkplek (in de buurt). Het initiatief voor deze nieuwe vorm van middelbaar beroepsonderwijs in de Bollen- en Veenstreek is genomen door MBO College Airport uit Hoofddorp, Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL), Dobbe Transport uit Roelofarendsveen, Van der Slot Transport uit Rijnsburg en Wesseling Logistics uit Sassenheim. Natuurlijk is er plaats voor meer bedrijven om zich aan te sluiten bij dit initiatief. De opleiding gaat van start op de locatie Royal FloraHolland Rijnsburg (bij Leiden) in het nieuwe schooljaar 2021/2022.

Willem de Vries, directeur STL: “Deze vorm van onderwijs is zeer innovatief. Voor vmbo-leerlingen die op mbo 2-niveau een vervolgstudie gaan doen in de richting transport en logistiek is er nu een nieuwe leervorm die beter aansluit op hun wensen. Zij volgen geen lessen meer op school, maar krijgen onderwijs op een bedrijf in de buurt. De lessen worden verzorgd door mbo-docenten en sluiten maximaal aan op de praktijk.”

Twintig BBL-leerwerkplekken beschikbaar

In eerste instantie zijn er twintig BBL-leerwerkplekken beschikbaar. Student-werknemers werken vier dagen per week in het bedrijf. Eén dag in de week krijgen zij les van mbo-docenten. Door de lessen in een werkomgeving te verzorgen, is de kans groter dat studenten het mbo-diploma behalen. Bijkomend voordeel voor hen is, dat zij minder ver hoeven te reizen. Leren en werken worden zo extra aantrekkelijk.

Unieke samenwerking van en voor de sector

STL zorgt namens de werkgevers- en werknemersorganisaties in de sector transport en logistiek voor instroom en duurzame inzetbaarheid van vakbekwaam personeel. BBL-studenten komen in dienst van STL en worden gedetacheerd bij Dobbe Transport, Van der Slot Transport of Wesseling Logistics. Ze krijgen betaald volgens de cao-beroepsgoederenvervoer en leren in de praktijk het vak van vrachtwagenchauffeur of logistiek medewerker. STL biedt student-werknemers een arbo- en heftruckopleiding, een Studieplan en tot 90% subsidie op alle opleidingen voor de rijbewijzen B, C en CE. Deze leerling-werknemers zijn na het succesvol doorlopen van een tweejarig leerwerktraject verzekerd van een baan met een volwaardig salaris.

Nieuw in schooljaar 2021/2022

De opleiding gaat van start op de locatie Royal FloraHolland en wordt verzorgd door docenten van MBO College Airport. Transportbedrijven en logistieke dienstverleners die leerwerkplekken beschikbaar hebben en mee willen doen met dit initiatief, zijn van harte welkom. Voor meer info: www.stl.nl/bbl/bollenenveenstreek/


Blijf op de hoogte van nieuws in de transport en logistiek

Blijf op de hoogte

Ontvang wekelijks het laatste nieuws over werken in de transportsector in je mailbox.

Meld je aan
Wat vind je van deze pagina?