Lisette van Herk: directeur STL
Nieuws

Lisette van Herk wordt nieuwe directeur STL

Willem de Vries gaat met pensioen

Gepubliceerd:

Lisette van Herk wordt de nieuwe directeur van Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL).  Zij volgt per 1 september 2021 Willem de Vries op die met pensioen gaat. Hij was de afgelopen zes jaar directeur van STL. Hij stond aan de wieg van grote campagnes om vele vrachtwagenchauffeurs succesvol te laten zij-instromen in de sector. Van Herk neemt het stokje vol enthousiasme over om bij te dragen aan de mobiliteit en duurzame inzetbaarheid van medewerkers in de sector.


 
Lisette van Herk was hiervoor werkzaam bij Rabobank Nederland, achtereenvolgens als interim directeur, programmamanager en als hoofd Organisation Development. Eerder werkte zij onder andere als Directeur Reisinformatie bij de Nederlandse Spoorwegen. Van Herk studeerde rechten. Ze promoveerde op het onderwerp ‘arbeidsvoorwaardenvorming in het beroepsgoederenvervoer over de weg op Europees niveau’. Het vak van vrachtwagenchauffeur is voor Van Herk niet onbekend. Met een vader op de vrachtwagen groeide ze op met een flinke dosis affiniteit voor de sector.
 
“Ik kijk ernaar uit om mij met volle kracht in te zetten voor een goede balans op de arbeidsmarkt in de sector transport en logistiek”, zegt Van Herk over haar nieuwe functie. “Het is belangrijk dat werknemers veilig, gezond en met trots hun werk kunnen doen. We zullen de komende jaren veel mensen nodig hebben. Dat is een uitdaging die mij aanspreekt en waar ik mij volop voor in ga zetten.”
 
De Raad van Toezicht van het STL: “Lisette van Herk is een ervaren bestuurder. Energiek en met een brede achtergrond. Vol vertrouwen wensen wij haar veel succes met haar nieuwe functie. STL is een uitvoeringsorganisatie van de sociale partners TLN, VVT, FNV Transport en Logistiek en CNV Vakmensen en wordt gefinancierd door SOOB.

Blijf op de hoogte van nieuws in de transport en logistiek

Blijf op de hoogte

Ontvang wekelijks het laatste nieuws over werken in de transport en logistiek in je mailbox.

Schrijf je in!