Samantha Steenwijk zingt lofsong voor vrachtwagenchauffers
Nieuws

Samantha Steenwijk zingt lofsong voor alle vrachtwagenchauffers van Nederland

“Ik ben onderweg” uitgebracht op De Dag van de Vrachtwagenchauffeur”

Gepubliceerd:

Samantha Steenwijk lanceert vandaag op de Dag van de Vrachtwagenchauffeur haar nieuwe single: “Ik ben onderweg”. Deze stevige Nederlandstalige popsong is een ode aan de ruim 91.000 vrachtwagenchauffeurs die werkzaam zijn in ons land. De “lofsong” beschrijft het werk een chauffeur, die achter het stuur een lange dag van hard werken voor de boeg heeft, maar deze kilometers door regen en wind met alle liefde rijdt. Het lied heeft als doel om waardering voor het vak over te brengen en werd vanmorgen gelanceerd met een live optreden voor de mensen om wie het draait: chauffeurs werden vanuit hun cabine live toegezongen. 

 

De lofsong, met een knipoog naar love song, zit vol verwijzingen naar het chauffeursvak. In het refrein wordt gezongen: Ik ben onderweg, op weg voor jou. Ook wordt er gezongen over de liefde die veel chauffeurs hebben voor het vak en het gevoel van vrijheid als ze met de radio hard aan over de wegen rijden. “Ik ben onderweg” staat vanaf vandaag op Spotify. De bijbehorende videoclip is te bekijken via YouTube.

Dag is geslaagd als chauffeurs waardering voelen

Met de Dag van de Vrachtwagenchauffeur willen de werkgeversorganisaties TLN en VVT en vakbonden FNV en CNV een traditie in gang zetten om chauffeurs in een welverdiend zonnetje te zetten en tegelijkertijd de aantrekkingskracht van het beroep vergroten. Naast het lied, worden er op de Dag van de Vrachtwagenchauffeur in heel Nederland acties georganiseerd om chauffeurs te bedanken. Deelnemende partijen kunnen naar eigen inzicht en idee de actie invullen: van het uitleggen van een rode loper tot het meegeven van wat lekkers voor onderweg. Alles kan. Als de chauffeur zich in het zonnetje gezet voelt, dán is de actie geslaagd.

Heel Nederland raken

Samantha Steenwijk over het lied: “Een paar maanden geleden kreeg ik de vraag of ik een lofsong wilde opnemen voor de vrachtwagenchauffeurs van ons land. Een eer om hiervoor gevraagd te worden, want ik ben me heel bewust van het belang van vrachtwagenchauffeurs voor ons land. Zonder hen lagen de supermarkten niet vol, konden we niet online shoppen en zou ik ook geen optredens kunnen geven. De podia komen niet vanzelf van plaats A naar B. Er zijn meerdere beroepsgroepen die wel eens wat meer waardering zouden mogen krijgen en al die mannen en vrouwen die iedere dag weer voor ons achter het stuur stappen, zijn daar een goed voorbeeld van. Ik hoop dat het lied niet alleen chauffeurs, maar ook de rest van Nederland bereikt. Zodat meer mensen zich bewust zijn van het belang van het chauffeursvak.”

Waardering voor het beroep

Lisette van Herk, Directeur van het Sectorinstituut Transport en Logistiek: “We vinden het geweldig dat een gerenommeerde zangeres als Samantha Steenwijk ons wil helpen om de chauffeurs in ons land in het zonnetje te zetten. Het lied is één van de manieren waarop we de waardering voor onze hardwerkende mannen en vrouwen uit de transportsector kenbaar te maken. Bedankt aan alle chauffeurs, die ieder dag vakwerk leveren en zich aanpassen aan de steeds veranderende omstandigheden. Daardoor hebben we bijvoorbeeld ook in deze coronatijd volle schappen in de winkels en volop brandstof in de tankstations. Ik spreek regelmatig chauffeurs en het valt me op dat ze met veel inzet en plezier hun werk uitoefenen. Ze zijn enorm trots op hun vak. Op deze speciale dag laten we zien dat we hun werk waarderen". 

Blijf op de hoogte van nieuws in de transport en logistiek

Blijf op de hoogte

Ontvang wekelijks het laatste nieuws over werken in de transport en logistiek in je mailbox.

Schrijf je in!
Wat vind je van deze pagina?