Jongens aan het werk in magazijn, high five
Nieuws

Vlot Logistics, ROC Da Vinci College en STL slaan handen ineen

Innovatieve onderwijsvorm voor meer regionale instroom van jongeren in transport en logistiek

Gepubliceerd:

Niet meer naar school, maar lessen op een werkplek (in de buurt). Het initiatief voor deze nieuwe vorm van middelbaar beroepsonderwijs is genomen door logistieke dienstverlener Vlot Logistics uit Schelluinen, het ROC Da Vinci College Dordrecht en Gorinchem en Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL). De opleiding gaat in Schelluinen van start in het nieuwe schooljaar 2021/2022.

Willem de Vries, directeur STL: “Deze vorm van onderwijs is zeer innovatief. Voor vmbo-leerlingen die op mbo 2-niveau een vervolgstudie gaan doen in de richting transport en logistiek is er nu een nieuwe leervorm die beter aansluit op hun wensen. Zij volgen geen lessen meer op school, maar krijgen onderwijs op een bedrijf in de buurt. De lessen worden verzorgd door mbo-docenten en sluiten maximaal aan op de praktijk.”

Vijftien BBL-leerwerkplekken beschikbaar

Vlot Logistics heeft voor 15 student-werknemers (BBL’ers) leerwerkplekken beschikbaar. Deze studenten werken vier dagen per week in het bedrijf. Een dag per week geven docenten van het ROC Da Vinci College les op de Vlot Logistics Academy. Door de lessen in een werkomgeving te verzorgen, is de kans groter dat studenten het mbo-diploma behalen. Bijkomend voordeel voor hen is, dat zij minder ver hoeven te reizen. Leren en werken worden zo extra aantrekkelijk.

Unieke samenwerking van en voor de sector

STL zorgt namens de werkgevers- en werknemersorganisaties in de sector transport en logistiek voor instroom en duurzame inzetbaarheid van vakbekwaam personeel. De student-werknemers komen in dienst van STL en worden gedetacheerd bij Vlot Logistics. Ze krijgen betaald volgens de cao-beroepsgoederenvervoer en leren in de praktijk het vak van vrachtwagenchauffeur of logistiek medewerker. STL biedt studenten een arbo- en heftruckopleiding, een Studieplan en tot 90% subsidie op alle opleidingen voor de rijbewijzen B, C en CE. Deze studenten zijn na het succesvol doorlopen van een tweejarig leerwerktraject verzekerd van een baan met een volwaardig salaris.

Nieuw in schooljaar 2021/2022

Meer informatie over deze samenwerking van STL, het ROC Da Vinci College en Vlot Logistics vindt u via www.stl.nl/bbl/vlot-logistics


Vlot Logistics Academy

2 minuten en 15 seconden
Blijf op de hoogte van nieuws in de transport en logistiek

Blijf op de hoogte

Ontvang wekelijks het laatste nieuws over werken in de transportsector in je mailbox.

Meld je aan
Wat vind je van deze pagina?