Winnaar verkiezing leerbedrijf 2022
Nieuws

Sector maakt winnaars verkiezingen 2022 bekend

De winnaars van de verkiezingen Beste Leerbedrijf, Beste Praktijkopleider en STL Talenten 2022 zijn bekend!

Gepubliceerd:

Leren in de praktijk is een onmisbaar onderdeel van de opleiding voor de 500.000 mbo-studenten in ons land. Om het belang daarvan te onderstrepen heeft het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de verkiezingen beste leerbedrijf en beste praktijkopleider ingesteld. Voor de sector transport en logistiek worden deze verkiezingen georganiseerd door Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL). De uitslag werd gisteren bekend gemaakt: Grando Logistics B.V. uit het Brabantse Oisterwijk is het Beste Leerbedrijf Transport en Logistiek 2022 en John van Akkeren is de Beste Praktijkopleider Transport en Logistiek 2022. Donovan de Meijere en Arjanne Brul zijn de STL Talenten 2022.

De uitvoering van de organisatie van de verkiezingen wordt verzorgd door STL in opdracht van de sociale partners TLN, VVT, FNV Transport en Logistiek en CNV Vakmensen en is mogelijk gemaakt dankzij SOOB. 

Grando Logistics B.V pakt titel Beste Leerbedrijf Transport en Logistiek 2022

Winnaar verkiezing leerbedrijf 2022

Grando Logistics B.V uit het Brabantse Oisterwijk is bekroond met de titel Beste Leerbedrijf Transport en Logistiek 2022. Dit werd bepaald door een vakjury die alle genomineerden bezocht. Deze vakjury bestaat uit: Gabby Delhaas, manager instroom & mobiliteit bij STL (voorzitter), Caroline Blom, adviseur strategisch arbeidsmarktbeleid bij TLN, Irene Rensink, consulent transport en logistiek bij FNV en Bart Donders, manager transport bij Cevotrans (de winnaar van vorig jaar). 

De vakjury concludeerde unaniem: ‘Grando Logistics is uit volle overtuiging leerbedrijf. Gemiddeld heeft Grando Logistics jaarlijks zo’n acht tot tien studenten aan de slag op de vrachtwagen, in het warehouse of op de planning. Directeur-eigenaar Frank van de Griendt heeft als praktijkopleider tevens een algemeen coachende rol en vervult die taak met grote passie’. ‘Zijn tomeloze inzet is bewonderenswaardig en buitengewoon inspirerend’, aldus de jury. De jury prijst Grando Logistics verder ‘voor haar diverse personeelsbestand: jong en oud, vrouwen en mannen, meerdere nationaliteiten en een opleidingsniveau dat varieert van mbo-2, -3 en -4 tot hbo. En dan is er nog iets dat niet onvermeld mag blijven: Grando Logistics is als leerbedrijf sociaal èn innovatief. Ook op dit gebied is het bedrijf een absolute topper. Ieder jaar zijn er studenten met gedrags- en/of leerproblemen. Grando Logistics vindt dat ook zij een kans verdienen en investeert in hen met heel veel extra inzet, aandacht en begeleiding. Grando Logistics is in vele opzichten een voorbeeld voor andere (leer)bedrijven in de sector transport en logistiek’, en is daarom volgens de jury een terechte winnaar.

Runners-up Beste Leerbedrijf: Combex en Duijghuijzen

Ook voor de andere genomineerden waren er lovende woorden. De vakjury: ‘Combex Bouwlogistiek uit het Friese Easterma is een uitstekend leerbedrijf waar je met goed gevoel je studenten plaatst. Het belang van opleiden wordt breed door de organisatie gedeeld en is prima gedocumenteerd. Voor iedere student wordt een concreet opleidingsplan op maat gemaakt, dat gaandeweg het opleidingstraject stapsgewijs wordt aangepast aan de vorderingen van de student. Regelmatig vindt overleg plaats over het functioneren van de student. Het opleidingstraject is daarmee stevig geborgd, aldus de jury. En over Duijghuijzen Internationale Expediteurs uit het Gelderse Beuningen: “Dit is een bijzonder leerbedrijf. Voor het personeel, en zo ook voor de studenten, wordt hier gezorgd alsof het de eigen familie is. Het bedrijf kent een heldere standaard van normen en waarden die sinds de oprichting nauwelijks veranderd is. Als je daarvan houdt en past in de familie, wil je volgens de jury hier nooit meer weg en ben je als student een bofkont bij Duijghuijzen.

John van Akkeren is Beste Praktijkopleider Transport en Logistiek 2022

John van Akkeren, managementadviseur en praktijkbegeleider bij Mepavex Logistics / H.Essers in Bergen op Zoom is gekozen tot de beste Praktijkopleider Transport en Logistiek 2022. Via een speciale website konden mensen stemmen op drie praktijkopleiders die op basis van een voorselectie waren genomineerd en met een filmpje werden gepresenteerd. John van Akkeren was met de meeste stemmen de publieksfavoriet en is daarmee Praktijkopleider Transport en Logistiek 2022. Gabby Delhaas feliciteerde hem van harte namens de jury: ‘John vindt het fantastisch om met jongeren te werken en ze wegwijs te maken in de logistiek . Momenteel heeft hij vijftien mbo-studenten onder zijn hoede. Zij volgen BBL-opleidingen tot logistiek medewerker, teamleider, supervisor of - een enkele keer - vrachtwagenchauffeur. John heeft als praktijkopleider de afgelopen 24 jaar in totaal zo’n tweehonderd studenten begeleid. Hij is zeer deskundig en inspireert studenten op een manier die past bij hun belevingswereld.’

Runners-up Beste Praktijkopleider: Anita de Groot en Patrick Redmeijer

De vakjury wil ook graag de andere genomineerde praktijkopleiders in het zonnetje zetten: “Er kan er maar één de titel winnen, maar ook Anita de Groot, HR manager en praktijkbegeleider werkzaam bij Driessen Speciaal Transport  in Horst en Patrick Redmeijer, teamleider transport bij Bidfood Groningen beschouwen wij als een voorbeeld voor de branche. Leerbedrijven steunen in hoge mate op de vaak tomeloze inzet en het enthousiasme van de praktijkopleiders. Zij zijn van groot belang voor de toekomst van de studenten, de leerbedrijven zelf en de sector als geheel. Wij feliciteren Anita de Groot en Patrick Redmeijer van harte met hun nominatie. Het is een mooie prestatie.”

STL talenten 2022

Arjanne Brul, werkzaam bij GVT uit Veendam pakt de titel STL logistiek talent 2022. In de categorie STL Talent Transport gaat de titel naar Donovan de Meijere. Hij is werkzaam bij Transportbedrijf R. Nagel BV, Oude Meer. De nummers 2 en 3 zijn: Daan Peters, werkzaam bij Duijghuijzen Internationale Expediteurs BV, Beuningen en Marc Vluggen, werkzaam bij Convoi, Maastricht Airport. 

Als jong talent trots zijn op je vak, met een grote glimlach naar het werk gaan en elke dag het beste uit jezelf halen tijdens jouw leerwerk-traject. Daar gaat het om bij de verkiezing van de beste STL Talenten. De winnaars en de top 3 worden vastgesteld aan de hand van ingevulde checklists door de praktijkopleider, de mentor en de adviseur BBL van STL. Alle prijswinnaars zijn door hun adviseur BBL verrast op het leerbedrijf en reageerden zeer enthousiast.

Arjanne Brul logistiek talent 2022
Blijf op de hoogte van nieuws in de transport en logistiek

Blijf op de hoogte

Ontvang wekelijks het laatste nieuws over werken in de transportsector in je mailbox.

Schrijf je in!
Wat vind je van deze pagina?