Werkgevers: Activiteiten en trainingen

Veiligheidsdag met praktijkgerichte masterclasses

Hoe kom je tot een effectief veiligheidsbeleid? Een aanpak waarmee je uitval en verzuim voorkomt? Welke preventieve maatregelen verkleinen het risico op ongevallen en andere calamiteiten. Tijdens de Veiligheidsdag van donderdag 30 mei 2024 krijg je alles mee voor een succesvolle aanpak!

  • Speciaal voor de sector transport en logistiek
  • Kies zelf 3 masterclasses over Veiligheid
  • Inspirerend en praktijkgericht
  • Voor directeuren, (HR-)managers en veiligheidscoördinatoren
  • Kosteloos voor alle relaties van STL en TLN
  • donderdag 30 mei 2024
  • 12:15 - 18:00 uur
  • Maarssen
Schrijf je nu in! Wees er snel bij, want vol = vol

Hoe kom je tot een effectief veiligheidsbeleid? Een aanpak waarmee je uitval en verzuim voorkomt? Welke preventieve maatregelen verkleinen het risico op ongevallen en andere calamiteiten. Tijdens de Veiligheidsdag van donderdag 30 mei 2024 krijg je alles mee voor een succesvolle aanpak!

Tijdens de Veiligheidsdag kun je deelnemen aan praktijkgerichte masterclasses. Deze sessies richten zich op actuele veiligheidsthema’s binnen onze sector. Interessant dus voor directeuren, (HR-)managers en veiligheidscoördinatoren.

Inspirerende sprekers

Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) en Transport en Logistiek Nederland (TLN) organiseren de Veiligheidsdag. Er staan inspirerende sprekers voor je klaar. Zij behandelen 5 verschillende thema’s in masterclasses, gaan met je in gesprek en beantwoorden al je vragen. 

Bij je aanmelding moet je een voorkeur aangeven voor 3 interactieve masterclasses. Er is keuze uit de volgende masterclasses:

 

1.    Fysieke belasting: de oplossingen van vandaag

Met adviezen en inzichten over tillen en lichamelijke belasting. Demonstraties van de nieuwste hulpmiddelen. En handige tips om te voldoen aan de Code Verantwoord Tillen. 

2.    Rechten en plichten bij verzuim

Vaak gaat het bij verzuim over de plichten van werkgevers. Maar ook werknemers hebben plichten! Arbeidsjuristen van TLN praten je bij. Wat te doen? En wat vooral niet?  

3.    Veilig werken in het magazijn

Werken aan veiligheidsbewustzijn en gedrag veranderen? Een aanpak met looproutes, slimme communicatie, verkeersplannen en sociale veiligheid is dan onmisbaar!  In deze sessie wordt er vooral gericht op ‘effectieve communicatie op de magazijnwerkvloer’

4.    Interactieve sessie met de brandweer

Patrick Wennekes, ploegcommandant bij brandweer Arnhem, laat zien hoe een preventieplan je voorbereidt op calamiteiten. 

5.    Opslag lithium-batterijen

Met lithium-batterijen heb je explosief materiaal in huis! Dirk de Knegt, Senior Industry Inspector bij LRQA Nederland, spitst zijn adviezen toe op warehouses en transport.

Ben je geïnteresseerd in het onderwerp, maar kun je 30 mei niet?
Meld je dan aan als geïnteresseerde. Dit kan ook eenvoudig via onderstaand formulier. Vul bij de masterclasses de optie in dat je helaas niet aanwezig kunt zijn. Na de veiligheidsdag op 30 mei, ontvang je handige tips en tricks van ons.

Programma

STL en TLN organiseren de Veiligheidsdag op donderdag 30 mei. Deelnemers kiezen 3 masterclasses uit een aanbod van 5 sessies.

12.15 uur:    Inloop en broodjes 
13.00 uur:    Welkom door dagvoorzitter 
                        Inleiding Jan Boeve en Chris van Bokkum over samenwerking en de sector 
13.30 uur:    Masterclasses Veiligheid en Verzuim in 3 rondes
16.40 uur:    Plenaire afsluiting 
17.15 uur:    Napraten met een drankje (tot 18.00 uur)

Locatie:        InnStyle Maarssen, Herenweg 55, 3602 AN Maarssen
                        Volop gratis parkeergelegenheid aanwezig

Kosten

De sessie is kosteloos voor alle relaties van STL en TLN.

Wat vind je van deze pagina?